Ottesen får 0 kroner for seks EM-medaljer
Ottesen har hjembragt seks medaljer til Danmark - heraf tre af guld. Foto: Michael Sohn, AP Photo
Selv om Jeanette Ottesen vandt tre guldmedaljer til Danmark, får hun ingen bonus af hverken Team Danmark eller svømmeunionen.

Når de hårdt prøvede håndboldpiger løber på banen for forhåbentlig at sikre Danmark endnu en VM-titel, kan de finde ekstra motivation i den bonus, der venter.

Pigerne får nemlig 100.000 kroner hver, hvis de vinder hele turneringen.

Når Jeanette Ottesen derimod kaster sig i vandet for at bevise, at Danmark er Europas stærkeste svømmenation, får hun derimod ikke en krone af Team Danmark og svømmeunionen, skriver Ekstra Bladet.

"Det er irriterende og uretfærdigt. Men jeg kan ikke gøre noget ved det. Så jeg vælger at leve med det, fordi jeg elsker min sport," siger Jeanette Ottesen til Ekstra Bladet.

Ottesen har hjemført seks medaljer til Danmark fra det netop overståede EM, og den eneste belønning, hun får, er en bonus fra sin sponsor TYR.

"Der får jeg noget, men det er ikke i nærheden af at være i samme størrelsesorden som håndboldspillerne," siger Jeanette Ottesen.

Under VM i langbane i sidste år, blev svømmerne belønnet for gode resultater, men under EM har man valgt at stryge bonus, fortæller Team Danmark-direktør Michael Andersen.

"Det er ud fra den betragtning, at kortbane-EM niveaumæssigt trods alt ikke er på højde med langbane-VM," siger Michael Andersen til Ekstra Bladet.

Kilde: Ekstra Bladet