Otte ud af ti skal til firmajulefrokost
De ansatte opfører sig som regel fornuftigt til årets firmajulefrokost, lyder det fra Dansk Erhverv. Foto: AP/El Paso Times, Victor Calzada / POLFOTO
Den økonomiske krise får ikke virksomhederne til at skære den traditionelle julefrokost væk. 85 procent holder den stadig.

Ingen ordentlig arbejdsplads uden en ordentlig julefrokost.

På trods af flere års økonomisk krise har landets virksomheder ikke skåret ned for juleaktiviteterne. En ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at 85 procent af alle virksomheder holder julefrokost.

Godt hver fjerde virksomhed holder julefrokost på virksomheden, og omtrent tre ud af fem holder den ude i byen.

Der er da også mange gode grunde til at fejre julen sammen med medarbejderne, mener fagchef for HR & Ledelse i Dansk Erhverv Birgitte Meisner Nielsen.

"Det at spise og feste sammen har kolossal betydning for os som mennesker og som medarbejdere. Det kan have nærmest rituel betydning at mødes i det mere uformelle rum, som en julefrokost er, og vi har brug for at se hinanden i uformelle rammer," siger hun.

I Dansk Erhverv kalder man dog forestillingen om den årlige julefrokost som et skruppelløst orgie for en myte, der holdes i live af et fåtal af pinlige episoder.

"Det er yderst sjældent, at en julefrokost-episode er så grel, at den får ansættelsesretlige konsekvenser, og det kan hænge sammen med to ting - enten at vi rent faktisk opfører os fornuftigt til julefrokosten, eller at rammerne for, hvad der er god takt og tone, er mere løse end normalt," siger Birgitte Meisner Nielsen.

En god tommelfinderregel for alle, der deltager i en julefrokost, er at huske, at det bliver mandag igen, understreger hun.