Otte dræbt på Storebælt: Tillidsmand sigtet for at skjule beviser
(Foto: Foto: Sund & Bælt)
En tidligere tillidsmand i det tyske togselskab DB Cargo er sigtet for at forvanske beviser i forbindelse med togtragedien på Storebæltsbroen i januar.

En tidligere tillidsmand hos firmaet DB Cargo er blevet sigtet for, at forsøge at skjule beviser efter togtragedien, der 2. januar kostede otte personer på Storebæltsbroen.

Ifølge Berlingske skulle manden have overstreget navnet på en kollega på en såkaldt vognliste, hvorpå det fremgår, hvem der har stået for at kontrollere togene.

- Jeg kan bekræfte, at den pågældende er sigtet efter den sjældent anvendte paragraf 125 i straffeloven, der handler om bevisforvanskning, siger Torben Koch, der er advokat for den nu sigtede mand, til Berlingske.

Manden kan straffes med bøde eller fængsel op til to år.

Han var tillidsmand for DB Cargos ansatte i terminalen i Høje Taastrup. Han blev ifølge Berlingske tidligere på året først suspenderet og siden afskediget.

Ulykken indtraf da et passagertog blev ramt af en lastbiltrailer, der stod på et modkørende godstog.

Havarikommissionen har siden offentliggjort en rapport, hvori det fremgår, at låsemekanismen, der skulle holde lastbiltraileren fast på godstoget ikke virkede tilstrækkeligt.

via Listen To News