Optisk bedrag: Se kendte blive til grimme dyr
Hold øjnene rettet direkte mod krydset i midten, så vil du kunne skimte grimme monster-ansigter ud af øjenkrogene. Videoen findes nederst i artiklen. Foto: YouTube
Studerende ved et australsk universitet har ved et tilfælde opdaget et underligt synsbedrag. Kendte stjerner bliver til mærkelige monstre.

Du kender dem som smukke stjerner fra Hollywood, men når blikket fæstnes på krydset i midten af skærmen, sker der noget underligt. De eller så skarptskårne kendis-ansigter bliver grimme og deforme at se på. Prøv det nederst i artiklen.

Det er en studerende fra University of Queensland i Australien, som ved et tilfælde opdagede det underlige synsbedrag. Han var ellers i gang med et urelateret forskningsprojekt, skriver Videnskab.dk.

Hvis du blot kigger på ansigterne ser de normale ud, men flyttes fokus til midten af skærmen, er det straks et andet billede, der toner frem. Det er hjernen, der narrer os, når vi holder blikket fastfrosset dér. Men der skal måske et par forsøg til, før de grimme ansigter toner frem.

Forklaringen på fænomenet er, at de forskellige ansigter i rækken bryder med hinanden. På den måde får et mørkt ansigt det næste til at virke mere blegt, og skæve øjne får normale øjne til at bule ud, skriver Videnskab.dk.

Prøv det selv her

Kilde: Videnskab.dk