Fiskefrikadeller med revet courgetter og kartofler
"Fiskefrikadellen er det bedste trick til at lære børn at spise fisk. Personligt er det også noget af det bedste, jeg ved. Og så er firksfrikadeller gode til frokost dagen efter. Man kan bare lave en grøn salat til," siger Trine Hahnemann, der denne uge dagligt kommer med en opskrift på sund mad til hele familien.
Læs også: "God mad kræver slet ikke 28 ingredienser"
Farsen:
- 600 g lyssej eller torsk.
- ½ revet courgette
- 2 æg
- 1 finthakket forårsløg,
- 2 spsk finthakket frisk estragon
- skal fra en økologisk citron
- 3 spsk havregryn
- 1 dl sødmælk
- salt og friskkværnet peber
- olie til stegning
Kartofler:
- 600 g nye kartofler i halve
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Tomat-avocadosalsa:
- 2 avocado i små tern
- 2 tomater i små tern
- 1 finthakket forårsløg
- saft fra 1 lime
- salt og friskkværnet peber
Alle Trine Hahnemanns madopskrifter er til 4 personer.
Blend fisken i en blender. Kom den blendede fisk i en skål sammen med de øvrige ingredienser, og rør dem sammen til en fars. Lad farsen hvile lidt.
Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber. Kom dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem 4-5 minutter på begge sider, eller til de er gennemstegte.
Bland alle ingredienser sammen til salsaen, og smag til med salt og peber. Server friskefrikadeller med kartofler og tomatsalsa.
Opskriften er fra Trine Hahnemanns kogebog '365 hverdagsretter', der udkom i 2009.
- 600 g lyssej eller torsk
- 1 courgette
- 2 æg
- 1 finthakket forårsløg,
- 2 bundt frisk estragon
- 1 økologisk citron
- Havregryn
- 1 l. sødmælk
- 600 g kartofler
- 2 avocado
- 1 forårsløg
- 1 limefrugt