Omskårne mænd har problemer i sengen
En hollandsk dreng bliver her omskåret og er tydeligvis ikke helt tryg ved situationen. En ny undersøgelse viser nu, at det er endnu værre, end han tror. Foto: Juan Vrijdag/ANP / POLFOTO
Undersøgelse af omskårne mænd trivsel i sengen er en kold afvaskning: Kvinderne lider oftere smerter og har svært ved at få orgasme.

Omskæring er et magtfuldt ord, som kan få selv de største mænd til at tie, sætte sig ned og lægge benene over kors.

Men det er ikke kun tanken om lokalbedøvelse og skalpel, som bør give sved på panden

En ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed viser nemlig, at omskårne mænd oplever væsentlig flere problemer i sengen end andre.

5.000 mænd og kvinder har svaret på spørgsmål om deres generelle seksuelle erfaring og eventuelle problemer med seksualfunktionen. Resultaterne er blevet offentliggjort i tidsskriftet International Journal of Epidemiology og er nedslående læsning for omskårne mænd.

De har således tre gange så høj risiko for at opleve problemer med at få orgasme, og desværre gælder det samme for deres kvindelige samlejepartnere.

Kvinderne oplever derudover otte gange så ofte smerter ved samleje med omskårne mænd i forhold i forhold til samleje med mænd, der ikke er omskåret.

Omtrent en tredjedel af verdens mandlige befolkning er omskåret, og det kirurgiske indgreb bruges ofte som løsning på problemer, som løser sig af sig selv. For eksempel løser problemer med forhudsindsnævring sig i 99 pct. af tilfældene i barndommen.