Olsen udtager Bendtner trods karantæne
Bendtner betyder noget særlig for landsholdet. Foto: Ivan Sekretarev, AP / POLFOTO
Nicklas Bendtner og tre mulige debutanter er med i landsholdstruppen til testkampen mod Slovakiet.

Nicklas Bendtner er med i truppen, når det danske landshold skal spille testkamp mod Slovakiet onsdag den 15. august.

Den 20 mand store trup består af 15 af de 23 spillere, der var med til sommerens EM-slutrunde.

Kampen mod Slovakiet er den eneste kamp, inden landsholdet starter VM-kvalifikationen mod Tjekkiet i starten af september, og som det ser ud nu, kan Nicklas Bendtner ikke spille kvalifikationskampen.

Arsenal-angriberen har nemlig karantæne i kampen mod Tjekkiet, efter at han fejrede en scoring under EM ved at flashe sine underbukser med navnet på det irske bettingfirma Paddy Power trykt i kanten.

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) mener, det var et reklamestunt, og Bendtner blev derfor idømt en spilledags karantæne og en bøde på cirka 735.000 kroner.

Straffen er dog blevet anket, og sagen bliver afgjort i slutningen af august. Dansk Boldspil-Union håber, at Bendtner slipper for karantænen.

Der er også blevet plads til tre mulige debutanter i landstræner Morten Olsens trup til Slovakiet-kampen, som spilles på den alternative hjemmebane i Odense.

De tre er Lasse Vibe fra Sønderjyske, Nicklas Helenius fra AaB og Jesper Juelsgaard fra FC Midtjylland. Juelsgaard har flere gange været med i landsholdstruppen, men har stadig sin debut til gode.

Der er også blevet plads til den 36-årige FC Nordsjælland-anfører Nicolai Stokholm.

Morten Olsen har valgt at se bort fra Dennis Rommedahl, der har døjet med en skade siden EM-slutrunden, ligesom Thomas Kahlenberg og Simon Kjær fra Wolfsburg heller ikke er med i kampen mod Slovakiet.

Landstræneren lod dog forstå, at i hvert fald Rommedahl og Kjær formentlig ville være at finde i truppen, der udtages til kampen mod Tjekkiet.

Truppen er desuden uden målmand Thomas Sørensen og tidligere anfører Christian Poulsen, der begge har valgt at stoppe på landsholdet i denne uge.

Danmark skal i VM-kvalifikationen møde Italiens EM-finalister, Tjekkiets EM-kvartfinalister samt Bulgarien, Armenien og Malta.