Ole måtte stige ud af sin lastbil: Jeg havde rigtig mange smerter. Jeg kunne ingenting
Ole Kusk blev ramt af gigt i nakken og måtte langtidssygemelde sig. Hvis han ikke havde fået tilbudt gratis hjælp af sit pensionsselskab, var han aldrig vendt tilbage til arbejdet, siger han. (Foto: Foto: Privat)
Lastbilchaufføren Ole vendte tilbage til jobbet efter seks måneders sygdom. Havde jeg ikke fået den hjælp, var jeg aldrig kommet ud at køre igen, fortæller han.

Ole Kusk fra Silkeborg har som lastbilchauffør kørt rundt i det meste af Europa i 15 år. Men for tre år siden stoppede turen brat.

- Jeg havde haft ondt i nakken i fem uger. Da jeg var på vej hjem fra Rotterdam, kunne jeg mærke, at den var helt gal, siger Ole Kusk.

Hans fingre begyndte at snurre, og der var forstyrrelser i den ene arm. Det fik straks Ole Kusk til at stoppe lastbilen og ringe til sin vognmand.

- Jeg sagde til ham, at jeg var sygemeldt, så snart jeg kom hjem. Jeg måtte se at finde ud af, hvad der var los.

Hans læge gav ham en masse medicin og sendte ham til flere forskellige fysioterapeuter. Men fordi den 47-årige lastbilchauffør nu kun fik sygedagpenge og netop var blevet skilt, havde han for høje udgifter til at kunne betale for al den behandling.

- Jeg havde rigtig mange smerter. Jeg kunne ingenting. Ofte kom jeg slet ikke ud af sengen, siger Ole Kusk og fortsætter. 

- Men så kom brevet. Jeg ringede straks til dem, og efter samtaler med en sygeplejerske tilbød de mig gratis fysioterapi to gange om ugen i otte uger. Det var som sendt fra himlen, siger Ole Kusk.

Gratis behandling til langtidssyge

Afsenderen af brevet var STAR, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. De sendte brevet på vegne af Ole Kusks pensionsselskab PensionDanmark, der tilbyder alle deres langtidssyge medlemmer hjælp til at komme i behandling.

- Jeg var slet ikke klar over, at jeg havde sådan en sundhedsordning. Man forbinder jo ikke lige en pensionskasse med hjælp ved sygdom, siger han.

Han fik skannet sin nakke og fandt ud af, at han havde gigt i nakke og skuldre. Derfor begyndte han at få gigtmedicin samtidig med fysioterapien. Og selvom han ikke kunne være sikker på at blive rask nok til at vende tilbage på jobbet, så gav den gratis behandling ham roen til at komme sig.

- Når du ikke ved, om du nogensinde kommer tilbage på arbejde igen og har ondt i skuldre, hovedet og det hele, så kan man ikke se lyset for enden af tunnelen. Men det kunne jeg, da jeg ikke længere skulle tænke på den økonomiske del af det. Det gav mig mentalt overskud, siger Ole Kusk.

70 procent er tilbage i arbejde

For at gøre opmærksom på sundhedsordningen har pensionsselskabet fået STAR til at sende brevet til alle deres langtidssyge medlemmer, og af dem har 4.300 fået hjælp til at komme i behandling. For 70 procent af dem betyder det, at de nu er vendt tilbage på arbejdsmarkedet.

Det gælder også for Ole Kusk.

- Jeg arbejder normalt igen. Jeg får ikke mere fysioterapi, men går til kiropraktor en gang om måneden. Og så tager jeg en hel del smertestillende og gigtmedicin. Jeg tvivler på, at jeg nogensinde kan undvære det. Men bare jeg kan have et rimeligt normalt liv, er jeg tilfreds, siger han.

via Listen To News