OL-træners familiemedlem dræbt af kineser

Verden
Efter at have stukket amerikanerne og deres guide ned i Trommetårnet sprang drabsmanden i døden. (Foto: AP)
En amerikansk turist, der er i familie med USA's landstræner i volleyball, er blevet dræbt i Beijing. Drabsmanden begik derefter selvmord.

OL-festlighederne i Kinas hovedstad, Beijing, er blevet ramt af en tragedie. En amerikansk mand, der er i familie med USA's landstræner i volleyball, er blevet stukket ned og dræbt, skriver Reuters.

Overfaldet, der skete i turistmålet Trommetårnet, gik også ud over en anden af trænerens slægtninge, en kvinde, og de to amerikaneres turistguide. Både kvinden og turistguiden blev alvorligt såret af knivstik og er kørt på hospitalet.

Kort efter overfaldet begik drabsmanden selvmord ved at kaste sig i døden fra anden sal i Trommetårnet. Politiet har identificeret ham som en 47-årig kineser, oplyser det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Der er endnu ingen meldinger om, hvad der kan have været motivet til overfaldet.

Det er den første voldelige hændelse i OL-området, siden den olympiske flamme blev tændt fredag. Drabet er meget overraskende, da voldelige forbrydelser mod udlændinge forekommer meget sjældent i Kina, og især fordi sikkerheden omkring De Olympiske Lege er ekstrem stram.

Trommetårnet er et populært turistmål og en af de ældste bygninger i Beijing. Det ligger blot fem kilometer fra OL-området.

faktaboks
Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet