OL-atleter leger med nye discipliner

Flere danske atletikudøvere benytter i år muligheden for at lege med disciplinerne. Det er en god idé og kan udvikle dem, lyder det fra Dansk Atletik Forbund.
Andreas Bube er en af de danske OL-atleter, som prøver sig af i en ny disciplin.
Andreas Bube er en af de danske OL-atleter, som prøver sig af i en ny disciplin. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters

De danske atletikudøvere, der var med til at gøre OL i Rio sidste sommer til noget helt særligt, er i fuld gang med 2017-sæsonen.

Året er traditionen tro indledt med en række indendørs atletikstævner, som kulminerer med indendørs-EM i marts.

De danske OL-atleter stiller op i nogle andre discipliner, end de er vant til. Nogle af dem har selv valgt at eksperimentere. For andre er det en nødvendighed.

Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund, mener, det er et velvalgt tidspunkt for atleterne at prøve sig af.

- For nogle af dem findes deres disciplin ikke indendørs. 400 meter hæk findes ikke indendørs. Så hvis man skal konkurrere indendørs, så bliver det noget andet, siger Jakob Larsen.

Sara Slott leverede en af dansk idræts største præstationer ved sommerlegene i Brasilien ved at vinde OL-sølv i 400 meter hæk. I samme disciplin nåede Stina Troest frem til semifinalen.

Sara Slott dyster nu i 400 meter uden hæk, mens Stina Troest prøver sig af på 800 meter.

Sportschef i forbundet Piotr Haczek ser frem til at følge Sara Slott på 400 meter ved EM.

- Vi kan forvente nogle gode resultater og måske en dansk rekord på 400 meter, som hun også selv slog sidste år. Sara har før vist, hun kan løbe hurtigt indendørs, siger Piotr Haczek.

Anna Emilie Møller kappede næsten ni sekunder af den danske rekord på 3000 meter forhindringsløb ved OL i august. Hun skal også prøve noget andet.

- Vi har VM i cross i marts. Vi forventer, Anna Emilie bliver en del af det, siger sportschefen.

Både han og Jakob Larsen vurderer, at Anna Emilie Møller kan dyste i en OL-finale i Tokyo i 2020.

- Potentialet er der ingen, der kan være i tvivl om. Anna Emilie har sat europæisk U20-rekord. Det lange arbejde ligger foran hende.

- Hun skal have fred og ro og give sig god tid til at bygge på. Hun kan nå i finaler om fire år. Men vi skal ikke forvente, Anna revolutionerer verden i morgen.

- Hun kan udvikle sig på de forskellige distancer. Cross er specielt, fordi du konstant bliver forstyrret, forklarer direktøren.

Andreas Bube nåede OL-semifinalen i 800 meter og prøver sig nu af på 1500 meter.

- Det er fint, Bube går op i distance. En kombination af 800 og 1500 meter er på ingen måde sjælden, så det giver god mening.

- Jeg ville studse mere over det, hvis Bube sagde, at han ville løbe 60 meter, siger atletikbossen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.