Officielt: Harry og Meghan trækker sig

Underholdning
Parret ønsker en tilværelse udenfor pressen bevågenhed. (Foto: Scanpix)

Den engelske prins og hans kone vil ikke længere være en del af ”senior” medlemmerne af det engelske kongehus.

Som Avisen.dk skrev tidligere i dag, så vil Harry og Meghans roller i den engelske kongefamilie fremover blive mere sparsomme. 

Parret har i går udsendt en pressemeddelelse, hvori de skriver, at de ikke længere vil være en del af senior medlemmerne af det engelske kongehus, samt at de fremover vil dele deres tid mellem England og Canada. 

Efter mange måneders overvejelser og interne diskussioner, har vi valgt at foretage en ændring i år for at begynde at skabe en progressiv ny rolle inden for denne institution. Vi agter at træde tilbage som 'senior' medlemmer af den kongelige familie og arbejde for at blive økonomisk uafhængige, mens vi fortsat fuldt ud støtter hendes Majestæt Dronningen, skriver parret på Instagram.

– Det er med jeres opmuntring, især i de sidste par år, at vi føler os parat til at foretage denne justering. Vi planlægger nu at afbalancere vores tid mellem Storbritannien og Nordamerika og fortsætte med at passe vores pligt over for Dronningen, The Commonwealth og vores protektioner, fortsætter parret, der også kommer med en forklaring på, hvorfor de fremover både vil bo i England og Canada.

Af hensyn til sønnen

– Denne geografiske balance giver os mulighed for at opdrage vores søn med efter den kongelige tradition, som han blev født i, samtidig med at den giver vores familie plads til at fokusere på det næste kapitel, herunder lanceringen af vores nye velgørende enhed, lyder det fra Harry og Meghan, der altså har valgt at bruge Instagram til den chokerende nyhed,

Parret lægger stor vægt på at understrege, at de stadig har et godt samarbejde med både dronningen, prins Charles og prins William.

Indtil Meghan blev forlovet med prins Harry, boede hun i øvrigt syv år i Canada, hvor serien "Suits", som hun spillede med i blev optaget.