Offer var i livsfare - knivstikker går fri for drabsforsøg
Nævninge kunne ikke enes i sag om voldsomt knivstikkeri i lejlighed i Brønshøj. Polak undgår også udvisning.
Med en køkkenkniv stak en polsk mand sin kammerat flere gange i oktober sidste år. I en nævningesag i Retten på Frederiksberg blev han dog i dag frifundet for drabsforsøg. Nævningene var splittet i spørgsmålet. Derfor blev han kun dømt for særlig farlig vold. Og det selv om offeret havde været i livsfare (arkivfoto)
Med en køkkenkniv stak en polsk mand sin kammerat flere gange i oktober sidste år. I en nævningesag i Retten på Frederiksberg blev han dog i dag frifundet for drabsforsøg. Nævningene var splittet i spørgsmålet. Derfor blev han kun dømt for særlig farlig vold. Og det selv om offeret havde været i livsfare (arkivfoto) Foto: Colourbox/free

På et hængende hår er en 27-årig mand fredag blevet frifundet for anklagen om at ville dræbe en kammerat under et drikkelag i Brønshøj.

Og det selv om offeret, som han havde stukket med en køkkenkniv i højre flanke og i venstre lår, var i såkaldt manifest livsfare.

Årsagen er, at nævningetinget i Retten på Frederiksberg var delt i vurderingen af, hvad Michal Andrezej Zduniak havde til hensigt, da han overfaldt kammeraten med flere knivstik.

Seks nævninge voterede sammen med de juridiske dommere. Loven kræver, at fire nævninger stemmer for, før der kan ske domfældelse.

Men i dette tilfælde mente kun tre nævninge, at der var bevis for forsøg på manddrab - de tre andre stemte for en mindre alvorlig forbrydelse, nemlig særlig farlig vold.

Derfor er den 27-årige frifundet for drabsforsøg, hvilket normalt udløser en dom på fængsel i seks år.

I stedet er Zduniak idømt fængsel i to år og seks måneder, hvilket blandt andet skyldes, at han tidligere er dømt for vold, oplyser retten.

Med til historien hører, at alle tre juridiske dommere mente, at han burde dømmes for drabsforsøg.

Forbrydelsen skete en aften i oktober i en lejlighed i Brønshøj, hvor der bor flere polske statsborgere.

Offeret er en 29-årig mand, men hverken han eller Zduniak kunne huske, hvad der var sket. Begge havde drukket tæt.

I øvrigt er gerningsmanden desuden sluppet for at blive udvist af Danmark. Om dette spørgsmål delte stemmerne sig i to lige store blokke, fremgår det af rettens hjemmeside.

Den dømte har modtaget dommen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.