Østarbejder dræbt i kornsilo: Nu har konen fået et plaster på såret
Det var her på Bukkerupvej i Bukkerup ved Tølløse, at Mykola Makarenko mistede livet i en arbejdsulykke 12. oktober sidste år. Foto: Google Street View
Ukrainske Mykola Makarenkos dramatiske død på jobbet er anerkendt som en arbejdsulykke. Hans enke får dermed erstatning.

Godt seks måneder efter 34-årige ukrainske Mykola Makarenko led en dramatisk død, da han forsvandt i en kornsilo på sit arbejde, har hans enke fået tildelt erstatning.

Ifølge Fagbladet 3F får enken Ekaterina Makarenko 165.500 kroner. Erstatningen udbetales, fordi dødsfaldet er blevet anerkendt som en arbejdsulykke efter arbejdsskadeloven.

Forsvandt i et hul i kornet

Mykola Makarenko blev kort før middag 12. oktober sidste år meldt savnet på sit arbejde som landbrugsmedhjælper på en stor svineproduktion i Bukkerup ved Tølløse.

Han var sammen med gårdejeren rutinemæssigt gået ned i siloen, da den 34-årige ukrainer faldt ned i en luftlomme, der var dannet i kornet.

Vestsjællands Brandvæsen havde 25 mand på opgaven med at tømme siloen for de flere hundrede ton korn. To kornsugere fra et foderstoffirma sugede korn ud af siloen, mens ti mand gravede i kornet.

Enke gør klar til retssag

Erstatningen til enken er en såkaldt overgangsydelse, og beløbet er et skattefrit engangsbeløb, som udbetales af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

- Pengene vil ikke bringe min elskede mand tilbage, men jeg er nødt til at tage mig af børnene. Pengene vil blive brugt på børnenes liv, siger Ekaterina Makarenko til Fagbladet 3F.

Ifølge fagbladet varsler Ekaterina Makarenko samtidig en retssag mod sin afdøde mands danske arbejdsgiver.

Omkomne Mykola Makarenko efterlod sig to mindreårige børn.