Økonomien viser tegn på bedring
Claus Hjort Frederiksen kan se lysere på Danmarks økonomi, efter nyt positivt nøgletal ser dagens lys. Foto: Mikkel Tariq Kahn / POLFOTO
Dansk økonomi vokser en lille smule i 2. kvartal i år. Faktisk har landet slet ikke været i recession.

Dagens temperaturmåling på dansk økonomi viser klare sundhedstegn.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik for andet kvartal i år, så vokser dansk økonomi med en procent.

Dermed er landet på vej væk fra sorte skyer over nationalregnskabet, hvor økonomien ellers har ligget brak i slutningen af 2010 og starten af 2011.

Økonomien er af både danskerne og politikerne udråbt til at være valgets helt store tema. Alle lægger vægt på de forskellige politiske planer for at få skuden Danmark på ret køl. Med dagens tal, ser det ud til at stormen løjer en smule af.

Faktisk viser de nye tal, at Danmark slet ikke har været i recession, som det hedder, når økonomien har negativ vækst i to kvartaler i træk. Den første temperaturmåling for første kvartal i år viste en negativ vækst på minus 0,1 procent, og Danmark var i recession. Men tallene har nu fået en ekstra tur med lommeregneren, og det giver i stedet en lille fremgang.

Da meldingen kom gav det straks smil på aktiemarkedet, hvor lysten til at lægge penge på bordet steg. Samlet steg aktierne med 1,2 procent.

De seneste tal for dansk økonomi er dog en smule usikre. Væksten kan svinge 0,5 procentpoint til hver side. Regnedrengene ved først om et par måneder, hvad den præcise temperatur er på dansk økonomi.

I morgen kommer tallene for arbejdsløse danskere i andet kvartal, som også kan få betydning for valgkampen.