Øjenvidne: Folk lå blødende på jorden
Det var på den travle plads Place Saint-Lambert, angrebet skete. Foto: SKY NEWS
Håndgranater og maskingeværer. Et angreb i Belgien koster to personer livet og sårer mindst 47. En gerningsmand er stadig på fri fod.

Øjenvidner til det belgiske håndgranat-angreb fortæller om mange sårede.

Mindst to personer er meldt dræbt og 47 sårede, efter et bombeangreb ramte i den belgiske by Liège tirsdag. Syv med alvorlige kvæstelser, oplyser belgiske nyhedsbureauer.

"Vi kom ud fra retsbygningen, og vi så en person kaste en håndgranat. Det hele skete meget hurtigt, og vi løb for livet. Jeg tog fat i en dreng og løb tilbage i bygningen," siger Hervé Taverne ifølge belgiske nyhedsbureauer og fortsætter:

"Efter lidt tid slæbte de sårede ind. Vi hørte skud udenfor, og folk sagde, at der var flere gerningsmænd, men vi så kun en. Vi fik at vide, at det var en fangeflugt."

Dimitri Degryse kom kørende i sin bil over pladsen Place Saint-Lambert, da den første granat blev kastet.

"Jeg hørte en eksplosion og troede, at der var noget galt med min bil. Så hørte jeg den anden granat, så røg og hørte flere skud. Folk lå blødende på jorden," siger Dimitri Degryse.

En ung mand og en af personerne bag angrebet er omkommet. Et lille barn skulle være kommet slemt til skade, oplyser belgiske nyhedsbureauer.

Ifølge belgiske nyheder er en anden bag angrebet taget til fange af politiet, mens en tredje stadig er på fri fod.

Der skal angiveligt have været fire eksplosioner, hvorefter der lød skud. Flere vidner beretter om brug af kalashnikov-maskingeværer.

Angrebet skete på pladsen Place Saint-Lambert, hvor der dagligt kører 1.800 busser.