Obama: Vi er et AAA-land

Præsident Barack Obama kommentede mandag aften den kendsgerning, at USA ikke længere regnes for verdens sikreste sted at investere penge i.
"Uanset hvad en virksomhed siger, så har vi altid været og vil altid være et AAA-land," lød det fra mandag fra Obama på et pressemøde i spiseværelset i Det Hvide Hus.
"Uanset hvad en virksomhed siger, så har vi altid været og vil altid være et AAA-land," lød det fra mandag fra Obama på et pressemøde i spiseværelset i Det Hvide Hus. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster / POLFOTO

Præsident Barack Obama forsøgte mandag aften at tale både befolkning og investorer til ro efter kreditnedvurderingen af USA.

"Uanset hvad en virksomhed siger, så har vi altid været og vil altid være et AAA-land," lød det fra mandag fra Obama på et pressemøde i spiseværelset i Det Hvide Hus.

Udmeldingen var en direkte kommentar til, at USA fredag mistede den fineste kreditvurdering hos det toneangivende Standard & Poors.

"Vi behøver ikke et kreditvurderingsbureau til at fortælle os, at vi har brug for en afbalanceret og langsigtet tilgang til at reducere vores underskud," sagde han ifølge The Washington Post.

Barack Obama skød skylden for manglen på en overbevisende økonomisk plan på det politiske klima i Washington.

"Der mangler politisk vilje i Washington. Der er en insisteren på at trække streger i sandet og en modvilje mod at træffe beslutninger i landets interesse frem for parti-ideologi. Det er vi nødt til at ændre," sagde han ifølge LA Times.

USA fik i fredags blot den næstbedste kreditvurdering, nemlig AA+, hvilket har sendt dønninger gennem aktiemarkederne.

Danmark får sammen med lande som Frankrig og Canada den fineste kreditvurdering.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.