Obama: Kompromis er blevet et beskidt ord
"Ved I hvad folk er mest trætte af? De er dødtrætte af en by, hvor kompromis er blevet et beskidt ord," lød opsangen fra en træt præsident til sine politiske modstandere. Foto: Polfoto/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais / POLFOTO
I tv-tale til nationen langede USA's præsident ud efter sine modstandere for ikke at ville samarbejde om at redde landets økonomi.

Den amerikanske kongres skal hurtigst muligt finde sammen om et gældskompromis, ellers ser det katastrofalt ud for landets økonomi.

Det var budskabet, da præsident Barack Obama natten til tirsdag dansk tid holdt en tv-tale til nationen.

Lige nu har USA otte dage til at hæve deres gældsloft, skriver CNN.

Obama forsøgte derfor i sin syvende tv-tale af slagsen at øge presset på sine politiske modstandere for at nå frem til en aftale, som giver regeringen lov til at blive ved med at låne penge til at betale landets skrantende gæld efter den 2. august.

Han langede i talen ud efter dele af det republikanske partis "Tea Party"-medlemmer, som præsidenten mener, modarbejder for et kompromis med Demokraterne ved at stille ultimative krav.

"Det er ingen måde at køre det største land i verden på," lød det fra tv-talerstolen, hvor Obama med ansigtet i trætte folder også bemærkede:

"Ved I hvad folk er mest trætte af? De er dødtrætte af en by, hvor kompromis er blevet et beskidt ord."

I talen fik præsident Obama også med, at da præsident George W. Bush i 2000 havde præsidentposten, var der overskud på de offentlige budgetter, mens blandt andet to krige og skattelettelser til de rige drænede statens budget.

Kilde: CNN