Nyt mobbeoffer fyret på Frederiksberg
To mobbeofre har mistet jobbet i sagen om voksenmobning på en arbejdsplads på Frederiksberg. Foto: Colourbox.dk
To ansatte er nu blevet fyret i mobbesag fra Frederiksberg. Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak er chokeret.

Sagen om mobning på et bosted for udviklingshæmmede i københavnerbydelen Frederiksberg har kostet endnu en medarbejder jobbet.

Det drejer sig om en mandlig ansat, der i afmagt over mobberiet kom til at skubbe den person, som mobber de andre.

Den ansatte blev efter episoden, der fandt sted i slutningen af oktober, forvist fra arbejdspladsen, oplyser Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, der er rystet over sagen.

I forvejen er én anden ansat blevet fyret for at have brokket sig over kommunens håndtering af sagen.

"Én er fyret, og én er forvist. Seks medarbejdere står til at få alvorlige mén som følge af denne sag. Samtidig står vi med en kommune, der ikke vil i dialog med de ansatte, selvom de påstår det modsatte. Det er den værste sag, jeg nogensinde har set," siger foreningens formand, Gitte Strandgaard, til Newspaq.

Sagen på bostedet Søndre Fasanvej 40 startede for tre år siden, da en mandlig ansat systematisk begyndte at mobbe sine kolleger. Siden er sagen eskaleret, fordi ledelsen ifølge Gitte Strandgaard har taget mobberens parti.

"Det værste er, at de ansatte er gået hele vejen op gennem systemet, og så er det lykkedes kommunen at splitte de ansatte," siger Gitte Strandgaard, der vil have placeret et ansvar.

"Der skal rulle nogle hoveder," siger Gitte Strandgaard, der har fået andre henvendelser fra ansatte i Frederiksberg Kommune, efter at sagen om bostedet Søndre Fasanvej 40 kom frem.

"Kommunen siger, at der ikke er andre mobbesager i Frederiksberg, men jeg har fået to henvendelser om andre sager i kommunen," siger Gitte Strandgaard.

Borgmester på Frederiksberg Jørgen Glenthøj (K) har tidligere oplyst til Newspaq, at han ikke er parat til fyringer, og at der bliver taget hånd om mobbesagen fra Søndre Fasanvej.

Han henviser bl.a. til, at kommunens HR-afdeling siden i sommer har arbejdet intensivt sammen med personalet og et eksternt konsulentfirma for at skabe gode arbejdsvilkår på institutionen.

Men det afviser Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, der kører sagen for mobbeofrene.

"Kommune vil ikke i dialog med os. De henviser til, at der er en proces i gang, men vi kan bare konstatere, at der er ikke nogen proces i gang," siger Gitte Strandgaard.