EL om DF: Vi vil samarbejde med Djævelen selv
- Vi vil samarbejde med Djævelen selv, hvis det kan betyde forbedrede forhold for de mennesker, der har mistet deres arbejde og står til at falde ud ad dagpengesystemet, siger hun. Foto: Scanpix
Vi vil samarbejde med Djævelen selv, siger Enhedslisten efter eksplosiv DF-fremgang.

Dansk Folkeparti (DF) og SF har under valgkampen givet håndslag på, at de uanset regeringens kulør vil lægge fælles pres på for en halvering af genoptjeningsperioden for dagpenge.

Omkring klokken 22, og med knap 42 procent af stemmerne talt op, tegner der sig en eksplosiv fremgang til DF, der med 40 mandater ser ud til at blive større end Venstre.

Læs også Liveopdatering: Løkke på vej tilbage til statsminsteriet

Prognoserne gør også indtryk på den yderste venstrefløj. Her erklærer Enhedslistens Pernille Skipper sig parat til at samarbejde med DF om en dagpengeløsning.

- Vi vil samarbejde med Djævelen selv, hvis det kan betyde forbedrede forhold for de mennesker, der har mistet deres arbejde og står til at falde ud ad dagpengesystemet, siger hun.

Krydspres om dagpenge

Enhedslisten tegner sig til 14 mandater, og ser dermed ud til at veje meget tungere end SF med syv mandater.

- Dagpengereformen er jo Kristian Thulesen Dahls (formand for DF, red.) egen ide. Han fandt selv på skidtet, for at sige det, som det er. Nu har han øjensynligt skiftet holdning, så må vi håbe, at de mange stemmer også bliver lagt bag et forbedret dagpengesystem, siger Pernille Skipper.

Hos Dansk Folkeparti er gruppeformand Peter Skaarup fortsat åben for at skabe et krydspres med venstrefløjen på enten en rød eller en blå regering på en dagpengeløsning.

- Jeg kan sagtens se en mulighed for et samarbejde på flere områder - for eksempel et fælles pres på dagpenge, siger han.

Han understreger dog, at håndslaget med SF vejer tungere end tilnærmelserne fra Enhedslisten.

- SF og Dansk Folkeparti er aksen på at stå fast på, at vi skal forbedre genoptjeningsreglerne for dem, der er faldet ud af dagpengesystemet. Enhedslisten spiller en jokerrolle. De har vist sig i forbindelse med finanslovsforhandlingerne at give regeringen for lang snor. Det kan selvfølgelig ændre sig med en anden regering, som det ser ud til i øjeblikket, men jeg kan sagtens se for mig, at Enhedslisten kan være med til at presse på, siger Peter Skaarup.

via Listen To News