Nyt koks: Arbejdsløses gevinst udeblev - mangler 470.000 kroner
Der er igen kludder i udbetalingerne til personer på overførselsindkomst. Denne gang gælder det jobpræmien til de ledige, der har fået et arbejde. En beklagelig fejl, lyder det fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). (Foto: Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix/arkiv)
Så er der rod i udbetalingerne fra Udbetaling Danmark igen. Denne gang har 265 personer ikke modtaget den jobpræmie, de havde krav på, og 30 personer har modtaget en jobpræmie, de slet ikke skulle have haft.

Igen er der koks i udbetalingen til folk på overførselsindkomst. Denne gang gælder det jobpræmien, hvor 265 personer, der skulle have fået udbetalt jobpræmie i august, ikke har fået deres penge. Det drejer sig om i alt 470.000 kroner, som disse personer ikke har fået.

Det fremgår af et brev, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har sendt til Beskæftigelsesudvalget den 19. oktober. 

Samtidig har 30 personer fået udbetalt jobpræmie, selvom de slet ikke var berettiget til det. Det drejer sig her om 45.000 kroner, og Udbetaling Danmark skal nu tage stilling til, om disse personer skal betale pengene tilbage igen eller ej.

ER DU BLEVET RAMT AF FEJLEN? SKRIV TIL TIP@AVISEN.DK

Det får den socialdemokratiske beskæftigelsesordfører til at ryste på hovedet.

- Det er simpelthen ikke godt nok. Jeg er ved at være træt, for man ser det igen og igen og igen. Ministeren må simpelthen træde i karakter, siger Leif Lahn Jensen.

Han har flere gange indkaldt til samråd blandt andet efter rod i udbetalingen af barselsdagpenge og andre overførselsindkomster.

- Det viser bare, at det hele er et stort rod, og de slet ikke har styr på det. Flere gange har de sagt, at der er styr på det nu, men jeg må jo bare konstatere, at det er der ikke, siger beskæftigelsesordføreren.

Skaber en kæmpe usikkerhed

Jobpræmien er en præmie, som langtidsledige på eksempelvis kontanthjælp og dagpenge har krav på, når de har fået et job. Men det er ikke sikkert, at de selv har styr på deres rettigheder, fordi der er så mange regler at holde styr på.

- Man kan ikke forvente, at de selv skal holde styr på alle de regler og lovændringer og vide, om de nu får de penge, de har krav på. De skal kunne stole på udbetalingerne, siger Leif Lahn Jensen og fortsætter.

- Mange af de her mennesker ved snart ikke, om de kan stole på de informationer, de får. For der har været fejl med informationer om 225-timers reglen, kontanthjælpsloftet, barsel og jobpræmie. Så det skaber en kæmpe stor usikkerhed, som ikke er til at acceptere, siger han.

En beklagelig fejl ...

I brevet til Beskæftigelsesudvalget beklager Troels Lund Poulsen da også fejlen. 

- Det er en beklagelig fejl, hvilket jeg har påpeget overfor STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, red.), men jeg er glad for, at fejlen er blevet opdaget, så borgerne får den jobpræmie, de er berettiget til. Fejlen i dataudtrækket er fremadrettet rettet, skriver han.

Men han kan ikke garantere, at antallet af personer, der er blevet snydt for en jobpræmie, er korrekt. 

- Ovennævnte skøn over omfanget af berørte personer og beløb kan derfor blive ændret i forbindelse med, at UDK (Udbetaling Danmark, red.) foretager den endelige korrektion af de tidligere jobpræmieberegninger, skriver Troels Lund Poulsen.

Hvis ministeren ikke får rettet op på fejlene snarest og sørget for, at det ikke sker igen, vil socialdemokaternes beskæftigelsesordfører indkalde til endnu et samråd. 

- Hvis jeg kan se, at der stadig er lige så meget rod i det, så kalder jeg til samråd igen. Det er ikke mere end 14 dage siden, at jeg havde et samråd om fejl i udbetaling af barsel. Så nu skal ministeren få styr på det her, siger Leif Lahn Jensen.

ER DU BLEVET RAMT AF FEJLEN? SKRIV TIL TIP@AVISEN.DK

via Listen To News