Nyt forslag: Udløbsdato på politiker-forbud
Kokken Henrik Boserup blev dømt efter knivloven, fordi han havde en urtekniv med sig. Den slags love skal have udløbsdatoer, mener netværk. Foto: Colourbox
Det borgerlige netværk Anti Forbund Danmark foreslår udløbsdatoer, hver gang politikere gennemtrumfer et forbud. Socialdemokrat er positiv.

Politikere der vil fikse trælse enkeltsager med et forbud skal være fortid.

Det mener det borgerlige netværk Anti Forbund Danmark. De vil af med alt fra knivforbuddet til rygeloven for værtshuse, skriver Berlingske.

"Vi bør tage de mange forbud op til revision og vurdere, om de stadig giver mening. Det gælder ikke mindst de mange forbud, som den siddende regering har indført. Mange borgerlige er f.eks. bekymret over restriktionerne i terrorlovgivningen," siger Martin Geertsen, som er initiativtager til Anti Forbud Danmark, tidligere kulturborgmester i København og nuværende folketingskandidat for Venstre, til Berlingske.

Nye tal fra den borgerlige tænketank Cepos viser, at politikerne siden 1997 har stillet 1.200 forslag om forbud. Med Venstre ved magten i ti år, er gruppeformand Kristian Jensen (V) stadig positiv over for forslaget.

"Det er et glimrende forslag, som jeg vil undersøge nærmere. Vi bør revurdere et forbud og afklare, om vi har fået den tilsigtede virkning. Det handler ene og alene, om vi politikere tør få vores arbejde kigget efter," siger Kristian Jensen til Berlingske.

Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht, er også positiv over for udløbsdatoer.

"Hidtil har man stolet for meget på, at hvis man indfører en lov, så fungerer den sikkert efter hensigten," fortæller han.

Kilde: b.dk