Nye tal: 200.000 vil tabe penge på boligsalg
Sammenlignet med for et år siden må 65.000 flere boligejere nu sande, at de ikke kan få lige så mange penge for deres bolig, som de selv har givet, hvis de sætter den til salg. Foto: Colourbox
Antallet af boligejere, der er i klemme på boligmarkedet, passerer ny kedelig milepæl.

Efter en kort periode med opsving i huspriser og antallet af håndslag på vellykkede handler i 2010 er der nu igen dømt trange tider på det hårdt prøvede boligmarked.

En analyse fra Realkredit Danmark viser, at der er sket en kraftig stigning i antallet af boligejere, der på nuværende tidspunkt ikke vil kunne sælge boligen uden at tabe penge. Det skriver epn.dk.

I alt er 200.000 boligejere ramt, vurderer Realkredit Danmark ud fra de seneste opgørelse af handelspriserne fra 2. kvartal.

Det nye tal dækker over omkring 50.000 lejlighedsejere og 150.000 villaejere. For et års tid siden var samme tal på "blot" 135.000.

Dertil kommer, at den nye analyse samtidig ikke tager højde for de seneste måneders rekordlave antal bolighandler og rekordhøje boligudbud, der yderligere har lagt pres på sælgerne i prisforhandlinger med interesserede køber.

Cheføkonom i Realkredit Danmark beskriver udviklingen som foruroligende, da den kan få indflydelse på privatforbruget og dermed den økonomiske vækst i Danmark.

"Dem, der er glade for deres bolig og ikke har problemer med at få økonomien til at løbe rundt, påvirkes ikke direkte af bolignedturen. Indirekte er der dog en effekt af, at man føler sig fattigere som følge af det potentielle formuetab, og der er næppe tvivl om, at det også er en vigtig forklaring på den træge udvikling i det private forbrug herhjemme," vurderer han over for avisen.

Kilde: Epn.dk