Nye rystende flygtninge-tal fra Syrien
Alene i Jordan er der over 185.000 syriske flygtninge. Foto: Mohammad Hannon / POLFOTO
Strømmen af flygtninge fra Syrien fortsætter i takt med de stadig hårdere og mere blodige kampe i landet.

Antallet af mennesker, der er flygtet fra den voldelige konflikt i Syrien, har nu rundet en kvart million, oplyser FN tirsdag og betegner de humanitære problemer, der er udløst af konflikten, for "vores største krise".

- De seneste tal viser, at flere end en kvart million syriske flygtninge nu er blevet registreret i den omliggende region, eller venter på at blive registreret, siger talsmand for FN's flygtningeagentur Adrian Edwards.

Det nøjagtige antal registrerede flygtninge er 253.106.

Imens fortsætter kampene i landet. Syriske styrker angriber med voldsom kraft landets tredje største by, Aleppo, for at undgå, at oprørere skal rykke frem, oplyser aktivister.

En dag efter, at 140 mennesker angiveligt er blevet dræbt i hele Syrien, oplyser den London-baserede organisation Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, at flygtninge ifølge aktivister er fanget i kampene i byen As-Safira i Aleppo-provinsen.

FN siger, at ud over de godt 250.000 syriske flygtninge i Jordan, Libanon, Tyrkiet og Irak, så er flere end 1,2 millioner syrere, over halvdelen børn, internt fordrevet i landet.

Flygtningenes skæbne er igen kommet i søgelyset tirsdag, da den amerikanske skuespiller Angelina Jolie, der er særlig udsending for FN's Flygtningehøjkommissariat (UNCHR), er på turné i FN-drevne flygtningelejre i det nordlige Jordan sammen med højkommissær Antonio Guterres.

Jordan har sagt, at landet har behov for 700 millioner dollar (4 milliarder kroner) i international hjælp for at kunne håndtere de syrere, der strømmer over grænsen. Alene i Jordan er der over 185.000 syriske flygtninge, heraf opholder 26.000 sig i Zaatari-lejren.