Nye Borgerlige-kandidat trækker sig: Skjulte fængselsdom
Ifølge TV2/Fyn er Martin Paetau blevet bedt om selv at trække sig - ikke fordi han har en kriminel fortid, men fordi han ikke fortalte det til hovedbestyrelsen, da han stillede op. Foto: Nye Borgerlige
Martin Paetau er ikke længere folketingskandidat for Nye Borgerlige. Han fortalte ikke om en fængselsdom.

Folketingskandidat for Nye Borgerlige på Fyn Martin Paetau trækker sit kandidatur grundet en tidligere dom for røveriforsøg.

Det skriver flere medier.

- Der er en gammel bekendt, der har lagt et opslag op på Facebook, hvor han trækker fat i en fortid fra mine teenageår, hvor jeg lavede noget kriminelt, siger Martin Paetau til DR.

Søndag aften accepterede hovedbestyrelsen i partiet, at Martin Paetau trak sit folketingskandidatur, oplyser Berlingske.

Ifølge TV2/Fyn er Martin Paetau blevet bedt om selv at trække sig - ikke fordi han har en kriminel fortid, men fordi han ikke fortalte det til hovedbestyrelsen, da han stillede op.

Martin Paetau var oprindeligt medlem af Dansk Folkeparti, men skiftede for et par år siden til Nye Borgerlige.

Dommen for røveriforsøg er ifølge Paetau ti år gammel.

- Jeg har lavet et forsøg på røveri, da jeg var 17-18 år gammel. Det lyder voldsomt, men det, der skete, var, at vi gik ind og sagde: "Giv os pengene". Så sagde de: "Der er ikke nogen penge", og så løb vi igen.

- Det afsonede jeg tre måneder for, siger den nu forhenværende kandidat.

Mens Martin Paetau selv trækker sig, er flere medlemmer tidligere blevet ekskluderet fra Nye Borgerlige.

Det gælder Lars Kiil, der sammenlignede muslimer med kræft, Chang Claus Lembirk, der udtrykte forståelse for fire drenge, der i februar 2017 kastede en flaske brændende benzin på en dengang 16-årig klassekammerat med afghanske rødder, og Morten Johan Lintrup, der øjensynligt støttede tvangssterilisering af muslimske flygtninge i Bangladesh.

Chang Lembirk er nu folketingskandidat for Stram Kurs.

/ritzau/

/ritzau/
via Listen To News