Nybagt far til prinsesse: Vi er meget glade
Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill er blevet forældre for tredje gang. Foto: Christine Olsson/AFP
Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill er blevet forældre til en prinsesse, som er parrets tredje barn. Regentparret afbryder skiferie for at se pigen.

Den svenske kongefamilie er blevet udvidet med endnu en royal rolling.

Fredag den 9. marts blev prinsesse Madeleine og den borgerlige britisk-amerikanske forretningsmand Christopher O'Neill forældre for tredje gang.

På det svenske kongehus' officielle hjemmeside udtrykker den nybagte far i en erklæring stor glæde over familieforøgelsen med den lille prinsesse.

- Vi er meget glade for tilføjelsen til vores familie, og at Leonore og Nicolas har fået deres længe ventede søskende. De ser meget frem til at møde deres nye lillesøster, siger Christopher O'Neill.

Den lille pige blev født klokken 00.41, og Christopher O'Neill var med hele vejen, oplyser det svenske kongehus.

Prinsesse Madeleine på 35 år og 43-årige Christopher O'Neill, som giftede sig i 2013, er forældre til prinsesse Leonore på 4 år og 2-årige prins Nicolas.

Den nyfødte pige er kong Carl Gustaf og dronning Silvias syvende barnebarn, og pigen er nummer ti i arvefølgen til den svenske trone.

Det svenske regentpar har afbrudt deres skiferie i Schweiz for at vende mod nord for at se deres nye barnebarn, oplyser det svenske kongehus.

Den 71-årige konge og den 74-årige dronning vil ankomme til Sverige i løbet af fredagen.

Den lille nye prinsesse kom til verden i Sverige ligesom sin storebror. Prinsesse Leonore blev født i den amerikanske storby New York, hvor familien boede på daværende tidspunkt.

Det svenske kongehus annoncerede fødslen på blandt andet Instagram.

Se opslaget her: https://www.instagram.com/p/BgGAVNinzSS/?taken-by=kungahuset

/ritzau/