Ny tænketank ser dagens lys
Peter Mogensen, der her ses sammen med Michael Kristiansen, skal være direktør for den nye tænketank Kraka. Foto: Miklos Szabo/TV 2
Politisk kommentator Peter Mogensen skal være direktør for tænketanken Kraka. Målet er, at den skal spille en rolle i velfærdsdebatten.

Cepos, Cevea, AE Rådet. Der er ikke mangel på meningsdannere i det danske samfund, men nu kommer der alligevel en mere.

En ny tænketank med navnet Kraka har set dagens lys. Kraka får politisk kommentator Peter Mogensen i spidsen og vil spille en rolle velfærdsdebatten, lyder planen.

Det er på dagbladet Politiken, at ideen om en tænketank med fokus på velfærd er opstået. Peter Mogensen er kendt som kommentator både på Politiken og på TV2 News. Han forklarer, at den nye tænketank vil være uafhængig af særinteresser og politiske interesser.

"Vi vil komme med uafhængige, fagligt kompetente indspark og balancerede udspil, som kan være med til at løse de massive problemer, som velfærdssamfundet står overfor," siger Peter Mogensen til Politiken.

Peter Mogensen kommer til at stå i spidsen for Kraka, som derudover har en række universitetsfolk og erhvervsfolk i ryggen.