Ny silo-fiasko truer i Assens
Sådan så det ud, da den første silo endelig gav sig efter ti dages ventetid i december. Anden gang forgik sprængningen perfekt. Foto: Carsten Andreasen / POLFOTO
Sidst tog det ti dage at fælde en silo, og nu truer endnu en langstrakt affære.

Det har vist sig at være en større udfordring end som så at fjerne to gamle sukkersiloer i Assens på Vestfyn.

Der er nemlig endnu engang opstået problemer i forbindelse med sprængningen af Nordic Sugars sukkersilo på Søndre Ringvej i det sydlige Assens.

En sprængladning, som skulle jævne siloen med jorden, gik ikke af tirsdag eftermiddag, og teknikere arbejder i øjeblikket med at lokalisere fejlen, skriver tv2fyn.dk.

I december måned kom Assens for første gang i mediernes søgelys, da det tog hele ti dage at sprænge den første af de to søskende-siloer.

Dengang gik sprængladningen af, men i stedet for at styrte sammen, tiltede siloen blot en smule til den ene side. I mellemtiden måtte de omkringboende borgere flytte på hotel af fare for at få siloen i hovedet på et vilkårligt tidspunkt.

Tidligere på dagen forsikrede Henrik Hockerup over for Jyllands-Posten, som er daglig leder af Preben Hockerup A/S, som også stod for sprængningen i december, at der ikke ville opstå nogle problemer denne gang.

"Vi går ikke i gang med noget, hvis vi ikke tror på det. Den skal nok komme til at ligge ned," sagde Henrik Hockerup.

Kilde: Jyllands-Posten, tv2fyn.dk