Ny kilde: Sohn bestilte Moskva-penge

Nye kilder kommer nu på banen og siger, at Ole Sohn (SF) kendte til pengeoverførsler til DKP fra Rusland, mens Sohn var formand.
Ole Sohn (SF) forholder sig tavs i forhold til anklagerne om, at han har modtaget penge fra Moskva, mens han var formand fra kommunisme.
Ole Sohn (SF) forholder sig tavs i forhold til anklagerne om, at han har modtaget penge fra Moskva, mens han var formand fra kommunisme. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Presset på Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) stiger i sagen om kolde kontanter fra Moskva.

I to aviser fortæller kilder i dag, at Sohn kendte til pengestrømmene fra Moskva til Danmarks Kommunistiske parti, mens han sad i formandsstolen.

Tidligere kasser i DKP, Hans Kloster, udtaler i dag til Berlingske, at Ole Sohn forsøgte at få penge fra Moskva til DKP.

Også tidligere korrespondent for partiavisen Land og Folk, Kurt Jacobsen, står i dag i Jyllands-Posten frem og siger, at Ole Sohn var direkte involveret i overførsel af penge fra det sovjetiske kommunistparti SUKP til DKP.

"I marts eller april 1990 ringer Ole Sohn til mig og beder mig om at ringe til et bestemt sovjetisk telefonnummer for at få et beløb overført itl DKP. Han siger, at det haster, fordi man man mangler penge," fortæller Kurt Jacobsen til Jyllands-Posten. Han arbejder i dag som professor ved CBS.

Ole Sohn (S) har ikke villet udtale sig til nogle af aviserne om de nye oplysninger.

Kilde: Jyllands-Posten og Berlingske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.