Ny forening: Støj ligeså slemt som mobning

Der bør laves et arbejdsmiljømærke mod støj, siger formand for ny forening.
Åbne kontormiljøer kan være en kilde til meget støj.
Åbne kontormiljøer kan være en kilde til meget støj. Foto: Colourbox

Støj på jobbet giver stress og ødelægger koncentrationen. Faktisk er støj lige så slemt som mobning.

Det siger formand Ilse Sand fra den nystiftede forening "Vi elsker stilhed", efter nye tal har vist, at fire ud af ti danskere generes af støj på arbejdspladsen.

Foreningen vil arbejde for at få indført et såkaldt arbejdsmiljømærke til de arbejdspladser, der gør en god indsats for et lavt støjniveau på jobbet, skriver FTF på sin hjemmeside.

Ifølge undersøgelsen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) udsættes især folkeskolelærere, ufaglærte metalarbejdere, pædagoger og sygeplejersker for støj, der forstyrrer dem i arbejdet i mere end en fjerdedel af arbejdstiden.

"Nogle arbejdspladser bør tage ideen om åbne kontormiljøer op til revision. Man kan også indføre stillerum på jobbet eller åbne for muligheden for, at folk kan have høretelefoner på eller lytte til musik, når de har opgaver, der ikke kræver kommunikation og direkte samarbejde med andre", siger Ilse Sand ifølge ftf.dk.

Foreningen opfordrer ansatte til at tage kontakt, hvis de har gode eller dårlige eksempler på, hvad deres arbejdsplads gør for at mindske støjen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.