Ny ejer vil ændre ikonisk bygning
Bygningen Flakhaven 1 er tæt på 150 år gammel, men gennemgik i begyndelsen af 1930'erne en ret bastant ombygning. Det forvandlede den ellers statelige bygning til en i tiden mere morderne bygning med rette linjer. I 1970'ernes rykkede bankerne ind i den. Foto: Google Street View
Imposant bygning i hjertet af Odense skal føres tilbage og skabe nyt liv på pladsen, hvor byens rådhus ligger.

Alt tyder på, at en af Odenses historiske bygninger får plads til butikker og caféer. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er en af byens ejendomsmatadorer, Karsten Bill Rasmussen, som vil føre bygningen på Flakhaven 1 i det centrale Odense tilbage til fordums tider.

Karsten Bill Rasmussen købte sidste år den ikoniske bygningen på pladsen, hvor også byens rådhus ligger.

Han betalte 133 millioner kroner for ejendommen og har tidligere sagt til Fyens Stiftstidende, at det var "et impulskøb".

- I andre store byer er der liv på rådhuspladsen, og det kunne jeg også godt forestille mig, der kunne komme her med de rammer, ejendommen giver, sagde Karsten Bill Rasmussen, og tilføjede:

- Vi skal have liv på Flakhaven.

Grimt adgangsparti

Bygningen har huset banker siden 1970'erne - senest havde Dansk Bank sit fynske domicil på adressen - og Karsten Bill Rasmussen ønsker at bygge facaden om, så den igen får vinduer ned til soklen, og der således kan etableres forretninger i stueetagen.

Konkret handler det om at etablere nye døre og vinduer i facadens stueetage samt nye indgangspartier. Et i hvert hjørne af bygningen og et i midten, skriver Fyens Stiftstidende.

Ejendomsmatadoren fortæller til avisen, at han har kigget på gamle billeder og blandt andet vil ændre den indgang, hvor man tidligere gik ind i en bank:

- Det bliver meget pænere. Og det gamle grimme adgangsparti, hvor man gik ind i den Danske Bank - sådan et firkantet hul, man bare havde hugget ud - det bringer vi også tilbage til sådan, som det var før, siger Karsten Bill Rasmussen.

Ifølge avisen er der allerede skub i planerne, da By- og Kulturudvalget har sagt ja til ombygningsplanerne. Karsten Bill Rasmussen oplyser også, at han er i dialog med flere interesserede lejere.

- Det kan både blive en god forretning og en god ejendom for byen i forhold til, hvad den har været indtil nu. Som bank lukkede den jo om eftermiddagen og var lukket om lørdagen. Nu er der chance for, vi kan holde den åben syv dage om ugen og i nogle flere timer hver dag, siger Karsten Bill Rasmussen.

via Listen To News