Ny bog: Fra nørd til casanova
Den mest kiksede mand kan lære at forføre deres drømmekvinder. Det handler bare om træning, forklarer forfatteren Neil Strauss. Hans bog om, hvordan han selv gik fra nørd til Casanova, er udkommet på dansk

Hvis nogen for tre år siden havde påstået, at han ville udvikle sig til verdens bedste scorekarl, ville folk have skreget af grin. Han ville selv have grinet højest.

Den amerikanske kulturskribent Neil Strauss er i 2003 en lille, mager mand midt i 30 erne med tykke briller oven på sin store næse. Hans hentehår kæmper for at dække over en halvskaldet isse. Engang opfattede han sig selv som en person, kvinder ikke ville have sex med. Og når det endelig skete så han det som rent held.
»Jeg havde tonsvis af kendte bøger om at flirte. Men jeg var for genert, og mine tanker om mig selv var ekstremt lave. Jeg spurgte piger, hvad klokken var, og det hele blev hurtigt så akavet, at de flygtede,« siger Neil Strauss.

Men så en dag, da han surfer rundt på internettet, støder han ved et tilfælde på et dokument ved navn »The layguide« (Scoreguiden, red.). Det bliver affyringsrampen til en vanvittig rejse ind i en hemmelig undergrundsverden befolket af mænd, der bruger alle døgnets vågne timer på at forbedre deres evner til at score kvinder.

Scoretræning

Opslugt af sin nye opdagelse opgiver Strauss efterhånden kontakten til sin normale omgangskreds og bliver i stedet venner med scoreverdenens største guruer.
Såkaldte scorekunstnere med navne som »Mystery«, »Juggler« og »Sin« tager ham under deres vinger og oplærer ham i, hvad han skal sige i alle tænkelige situationer for at tiltrække kvinder. De træner ham i alt fra kropssprog til stemmeføring og avancerede psykologiske teknikker til forførelse.

Fra at være nattelivets svar på Gummi-tarzan udvikler Strauss sig i de næste to år til en scorekunstner, der er så god til at forføre smukke og interessante kvinder, at de til sidst bogstavelig talt tigger om at komme med ham hjem.
Under dæknavnet »Style« når han i 2005 toppen scorekunstnernes hierarki. Mænd fra hele verden betaler ham tusindvis af kroner for at blive oplært i forførelse.

En mur af mistro
Da Neil Strauss i 2005 beslutter sig for at skrive en bog om vejen fra nørd til Casanova, bliver han mødt med en massiv mur af mistro fra alle.
»Jeg ved, det lyder vanvittigt, men det hele er sandt,« siger Neil Strauss.

Hans skaldede hoved, skarpe skæg, tindrende tænder og intense øjenkontakt vidner om en total forvandlingsproces. Det eneste, der er tilbage af nørden Neil er hans store næse.
»Jeg er blevet et helt andet menneske. Før var jeg frygtelig usikker. Nu ved jeg, at jeg kan score en pige, hvis jeg vil. Faktisk savner jeg ikke noget som helst ved mit gamle jeg,« siger Neil Strauss.

Alligevel har det langt fra været uden skrupler, at han udgav bogen og løftede sløret for sine kontroversielle oplevelser. Under hele processen undskyldte han sit engagement i scoreverdenen med, at han blot ville skrive en artikel om emnet, fordi han var bange for, hvad folk ville sige, hvis de kendte sandheden. Og negative reaktioner har da også konstant skyldet ned over ham, efter at bogen er udkommet.

Kvinder bliver forargede

»Kvinder reagerer ofte med forargelse. De hader tanken om, at man kan score dem ved at lære sig teknikker.
Og de benægter altid, at det skulle virke på dem,« siger Neil Strauss.
Mandlige læsere har til gengæld en tendens til at benægte bogens indhold, fordi de ikke vil indrømme, at de selv tænker, som det er beskrevet i bogen, mener Strauss.

Og så har folk generelt svært ved at tro på, at nogle mænd kan lære at blive så gode til at score kvinder som scorekunstnerne.
Neil Strauss beskriver i bogen, hvordan han selv først troede på det, da han oplevede en af de største guruer, Mystery, i aktion på en bar:
»Mens jeg så Mystery arbejde, opdagede jeg, at han brugte nøjagtig de samme åbningsreplikker, rutiner og sætninger - og fik et telefonnummer eller et tungekys næsten hver gang, selv hvis kvinden var der sammen med sin kæreste. Jeg havde aldrig set noget lignende. Nogle gange var en kvinde, han talte til, ligefrem rørt til tårer.«

Alle kan lære det
Selvom det lyder utroligt, kan alle lære det, mener Neil Strauss.
»Det er ligesom at spille guitar. Nogle bliver gode hurtigere end andre. Men alle kan lære det. Alle mænd burde træne sig selv socialt i en periode af deres liv,« siger Neil Strauss.
Overalt i verden opstår der nu scoreloger for mænd, der er inspireret af Strauss bog. I Danmark er der i dag over 100 aktive medlemmer af forummet thegame-online.dk og nye strømmer til.
Neil Strauss danner i dag par med Lisa Leveridge, der er guitarist i rockstjernen Courtney Loves band. Og så planlægger han at skrive en tilsvarende bog om for kvinder.

Neil Strauss bog, »The Game«, er udkommet på dansk som »Spillet« på forlaget Bazar.