Ny aktie-uge truer - verden holder vejret

Nerverne på aktiemarkederne er ikke blevet dulmet, vurderer seniorstrateg i Nordea. Den kommende uge vil vise, om krisen bider sig fast.
Den forgangne uge begyndte med blodrøde tal i USA, hvilket også sendte kurserne på de danske aktier i styrtdyk.
Den forgangne uge begyndte med blodrøde tal i USA, hvilket også sendte kurserne på de danske aktier i styrtdyk. Foto: Polfoto, (Thomas Borberg) / POLFOTO

Statsgældskrisen i USA og Sydeuropa er langt fra løst.

Derfor venter finansmarkederne med tilbageholdt åndedræt på åbningen af verdens børser mandag.

Det fortæller seniorstrateg Henrik Drusebjerg fra Nordea.

"Jeg tror desværre, vi går en uge i møde, hvor der stadig er meget nervøsitet blandt investorerne. Og der vil være meget fokus på de nøgletal, der kan sige noget som helst om, hvorvidt der stadig er vækst i USA, eller om den er ved at løje af," siger han til Newspaq.

Den forgangne uge begyndte med blodrøde tal i USA, hvilket også sendte kurserne på de danske aktier i styrtdyk.

Til sidst sendte pæne tal for det amerikanske forbrug i detailhandlen kurserne op igen, selvom forbrugertilliden havnede omkring det historiske lavpunkt i 1980.

Katastrofen på aktiemarkederne blev således afværget, men endnu en uge med panik på børserne kan få krisen til at bide sig dybere fast.

"Selvom vi fik stigende kurser fredag og ugen endte nogenlunde i nul, så er der grundlæggende stadig ikke gjort noget ved de primære problemer med gælden i USA og i Sydeuropa. Så hvis vi får dårlige nøgletal, kan det få en selvforstærkende effekt. Men jeg skal skynde mig at sige, at det trods alt ikke er det, tallene peger på lige nu," siger Henrik Drusebjerg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.