Nu vil Venstre også skrotte regionerne
Sygehusene skal i fremtiden drives af fællesskaber uden politikere, mener Venstre, DF og de konservative. Foto: www.colourbox.com
Et sygehusfællesskab uden folkevalgte skal ifølge regeringspartiet afløse de fem danske regioner. Både DF og K er med på vognen.

Nu tilslutter Venstre sig det kor af partier, der vil af med de fem regioner.

I stedet skal sygehusene, som i dag styres af regionerne, drives af nogle sygehusfællesskaber uden folkevalgte i spidsen, erfarer flere medier fra Venstres top.

Allerede i 2013 kan regionerne være sløjfet, og det er sød musik i politisk ordfører Carina Christensens (K) ører. De konservative har altid været skeptisk over for regionerne.

"Vi har i lang tid sagt, at det var forkert, at lave regionerne. Det er blevet et administrativt og politisk misfoster, og vi er rigtig glade for, at der nu tegner sig et politisk flertal for at komme af med dem," siger Carina Christensen til Newspaq.

Det er især placering af ansvar, som får regionerne i de konservatives gale hals.

"Vi oplever igen og igen, at ansvaret bliver kastet frem og tilbage mellem regionerne og staten," forklarer ordføreren.

Også Dansk Folkeparti lancerede i går et forslag om at nedlægge regionerne. De forventer at spare 500 millioner kroner, hvilket dog betvivles af sundhedsøkonom Jes Søgaard fra Dansk Sundhedsinstitut. Han mener tværtimod, at det kommer til at koste, hvis man dropper regionerne.