Nu skal Danmark have et sportsmuseum
Store danske øjeblikke eksempelvis ved OL skal fremvises på et dansk sportsmuseum. Foto: JONATHAN HAYWARD / POLFOTO
Danmark må have et museum for sport og idræt. Det mener sportens verden, og ordførerne er med på ideen. Nu skal der arbejdes for en løsning.

Norge har det, Sverige har det, og Finland har det, men i Danmark har man endnu ikke et museum for sport og idræt.

Derfor vil flere af landets stærkeste idrætsorganisationer nu arbejde for, at danskerne kan få fortalt idrættens historie i lyd, billeder og effekter.

"Jeg synes, der bør være et sportsmuseum i Danmark. Halvdelen af danskerne dyrker sport, og vi fortjener et museum, så vi kan fastholde og formidle den viden, vi har om idrættens betydning i samfundet," siger direktør i Team Danmark Michael Andersen til Newspaq.

Han mener, at det er en statslig opgave at rejse penge til et museum og henviser til, at det i andre lande er et statsligt anliggende. Danmarks Idrætsforbund, som ligger inde med både effekter og viden på området, er enige:

"Det er en idé, som har været rejst tidligere, og vi mener, at det må være et offentligt ansvar at etablere et museum. Initiativet må derfor komme fra det offentlige, som også må betale," siger Steen Dahl Pedersen, kommunikationschef i Danmarks Idrætsforbund.

Hos Danmarks største parti, Venstre, er man interesserede i at finde penge til et sportsmuseum.

"Jeg synes, det er en god idé. Jeg vil gerne love, at jeg rejser det for ministeren, så vi kan få knyttet parterne sammen. Det er ministeren, som skal stå i spidsen for det, fordi det er ham, der sidder på flæsket og flertallet, men jeg vil gerne arbejde for det her," siger Venstres idrætsordfører, Martin Geertsen.

Han mener, at man med fordel kan udvide finansieringsdelen, så man inddrager private aktører.

Socialdemokraterne er også med på ideen. Partiets idrætsordfører, Flemming Møller Mortensen, foreslår, at man finder penge til finansieringen via tips- og lottomidlerne, som idrætsorganisationerne årligt modtager.

Kulturministeriet oplyser, at man ønsker et konkret udspil fra politiske kollegaer og idrættens verden, før man går ind i sagen.