Nu skal Amagermanden i retten
Amagermanden føres væk efter en afhøring på politigården. Foto: Kenneth Meyer / POLFOTO
Amagermanden skal i dag i Københavns Byret. Anklageren skal forsøge at bevise syv voldelige tiltalepunkter mod den anklagede 46-årige.

Amagermanden står tiltalt for at have begået flere uhyggelige forbrydelser gennem 23 år.

I dag skal han i retten.

Den 46-årige familiefar er tiltalt for syv punkter. Her anklages han for at have begået to mord, hele syv voldtægter og et seksuelt overfald, forsøg på brandstiftelse, røveri og flere tilfælde af særdeles grov vold.

Anklager i sagen, Anne Birgitte Stürup, skal i løbet af retssagen fremlægge beviserne mod manden.

"Der er tekniske beviser og vidneforklaringer. I en del af forholdene, bortset fra forhold et og to, er der DNA. Men ellers er det jo et puslespil, vi skal lægge under retssagen," forklarer Stürup.

Forhold et og to er den første sag, hvor Amagermanden anklages for tilbage i 1987 at have kvalt en ældre kvinde og derefter forsøgt at brænde hendes lejlighedsbebyggelse ned.

Selvom Amagermandens forbrydelser kan virke syge, er manden bag dem ikke. Der bliver derfor ikke krav om en behandlingsdom.

"Der nedlægges påstand om almindelig fængselsstraf. Behandlingsdomme gives til folk, der var sindssyge under gerningstidspunkterne, og der er en mentalundersøgelse, der viser, at tiltalte ikke var psykotisk," forklarer Anne Birgitte Stürup.

Hun vil ikke komme nærmere ind på, hvor lang straf anklagemyndigheden har tænkt sig at kræve.

"Det ser vi på, når vi ved, om han bliver dømt for noget overhovedet," understreger anklageren.

Den tiltalte har indtil videre nægtet sig skyldig.

Der er sat 13 datoer af til hele retssagen, og dommen står til at skulle falde den 22. december.