Nu kommenterer Thulesen Dahl lærerforlig: Kommission skal sikre bedre arbejdsforhold
- Der er en bodsgang at gå i forhold til lærerne, der blev kørt fuldstændig over ved sidste konflikt, sagde DF-formand Kristian Thulesen Dahl i marts. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/arkiv
Dansk Folkepartis formand ville have arbejdsgiverne til at gå bodsgang i forhold til lærerne. Nu kommenterer han den overenskomst, som lærerne netop har indgået med arbejdsgiverne i kommunerne.

- Der er en bodsgang at gå i forhold til lærerne, der blev kørt fuldstændig over ved sidste konflikt.

Sådan lød det overraskende budskab fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl på Kommunernes Landsforenings (KL) topmøde i Aalborg i marts. DF-formandens udtalelse vakte stor opsigt, fordi ordene faldt, mens lærerne forhandlede overenskomst med de kommunale arbejdsgivere. 

På Christiansborg er der normalt opbakning til, at arbejdsmarkedets parter skal have fred til at forhandle uden indblanding fra politikerne. DF-formandens melding gav næring til spekulationer om, at lærerne kunne spekulere i et politisk indgreb.

Halvanden måned senere er der nu indgået en overenskomstaftale mellem lærerne og KL. Den indeholder dog ikke en aftale om lærernes arbejdstid, som ellers har været et stort ønske fra lærerne med formand Anders Bondo Christensen i spidsen.

I stedet får lærerne en undersøgelseskommission, der i de kommende tre år skal analysere et nyt grundlag for kommende forhandlinger om arbejdstid. Og Kristian Thulesen Dahl håber, at kommissionen er et skridt på vejen til en aftale om lærernes arbejdsforhold.

- Lærerne får så, forhåbentlig, gennem den aftalte kommission, en aftale om deres arbejdsforhold. Det vil være afgørende for at få den nye start på folkeskolen, som er så tiltrængt, skriver han i et svar til Avisen.dk.

Lærernes arbejdstid har siden 2013 været reguleret af den lov, som blev et resultatet af lærerlockouten samme år. Lærernes store ønske har været, at arbejdstiden atter skulle reguleres i overenskomsten. 

"Godt, at danskerne slipper for konflikt"

Kristian Thulesen Dahl glæder sig over, at parterne er blevet enige, så Danmark ikke kastes ud i en storkonflikt.

- Jeg er først og fremmest glad for, at danskerne ser ud til at slippe for en overflødig konflikt, som intet nyttigt havde ført med sig, lyder det fra DF-formanden, der samtidig hæfter sig ved, at den danske model stadig holder.

- Og aftalen er vel udtryk for, at den danske model - også indenfor den offentlige sektor - klarer sig lidt endnu. Det er også positivt, skriver Kristian Thulesen Dahl.

Læs Avisen.dk’s dækning af OK18

via Listen To News