Nu klager Henrik Sass til Ombudsmanden

Henrik Sass Larsen har til Ombudsmanden klaget over flere punkter i forbindelse med sin egen manglende sikkerhedsgodkendelse.
Den tidligere politiske ordfører Henrik Sass Larsen (S) ønsker nu Ombudsmandens hjælp i sagen om den manglende sikkerhedsgodkendelse.
Den tidligere politiske ordfører Henrik Sass Larsen (S) ønsker nu Ombudsmandens hjælp i sagen om den manglende sikkerhedsgodkendelse. Foto: Polfoto, (Jacob Ehrbahn) / POLFOTO

Den tidligere politiske ordfører Henrik Sass Larsen (S) har fået nok, og han ønsker nu Ombudsmandens hjælp i sagen om den manglende sikkerhedsgodkendelse

Derfor er Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen personligt er gået ind i sagen, erfarer Ekstra Bladet.

Gammeltoft-Hansen skal konkret undersøge Henrik Sass Larsens klage over, at Justitsministeriet har nægtet den fallerede toppolitiker indsigt i hans egen sag om den manglende sikkerhedsgodkendelse.

Sass har også yderligere klaget over, at myndighederne pålagde ham tavshedspligt i forhold til, hvad PET havde skrevet i de såkaldte anmærkninger om ham.

Den tidligere politiske ordfører og hans advokat er af den opfattelse, at den pålagte tavshedspligt er i strid med juraen og frit opfundet til lejligheden.

Sass og advokaten fremfører i klagen, at den påståede tavshedspligt umuliggør, at Sass på en rimelig måde kan forklare og forsvare sit omdømme over for offentligheden.

Kilde: Ekstra Bladet

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.