Nu kan du ringe billigere på ferien
Nu bliver det billigere at tale i telefon i udlandet. Foto: Foto: DIGE JENS / POLFOTO
Det bliver billigere at ringe til og fra udlandet fra den første juli. EU tvinger prisen for forbrugerne ned. Data på mobilen koster stadig.

Ferien bliver en anelse billigere end forventet.

En gammel aftale i EU banker nemlig prisen ned på brug af mobilen i udlandet allerede fra den første juli.

I hele EU-området er prisen maksimalt tre kroner og 26 øre i minuttet for at ringe fra din mobiltelefon i udlandet og hjem til Danmark. Bliver du ringet op, kan det højst koste dig en krone og 2 ører i minuttet, hvilket også gælder, hvis du vil sende en sms.

Forbrugerne selv skal bare læne sig tilbage i badestole og tage sin telefon. Teleselskaberne ordner resten, lyder det fra It- og Telestyrelsen.

"Det ordnes helt automatisk, fordi det er prisen over for forbrugerne, der bliver reguleret. Så det bliver automatisk billigere, når du bruger mobilen i udlandet," siger Frederik Geneser, fuldmægtig i It- og Telestyrelsen, til Newspaq.

Helt så automatisk sker det ikke, når du henter data i udlandet. Her falder priserne også, men det er kun over for teleselskaberne.

"Prisen på data sættes også ned, men det er kun over for teleselskaberne. Så jeg kan ikke sige, om de så vælger at sætte prisen ned til forbrugerne," forklarer Frederik Geneser.

Teleselskaberne kan derfor se frem til en større fortjeneste på data. Målet er for EU, at alle europæere skal betale det samme for telefoni i 2015.