Nu kan du overføre flere penge med MobilePay

Dit liv
Mobilepay har flere end to millioner brugere. Nu kan brugerne nemt overføre flere penge til hinanden. (Foto: Foto: RASMUS FLINDT PEDERSEN/POLFOTO)
Nu kan aktive brugere af appen MobilePay overføre mere end bare små beløb. I dag hæves beløbsgrænsen nemlig til det tredobbelte.

De fleste danskere kender betalingsløsningen Mobilepay, der gør det nemt at overføre penge, hvis du skylder din ven penge for kaffen eller frokosten.

Men ønsker du at kunne købe for mere end de små, daglige beløb, så er der hjælp at hente. Mobilepay hæver nemlig i dag beløbsgrænserne for, hvor meget du kan overføre. Nu er det muligt at overføre det tredobbelte om året. Det kræver dog, at du identificerer dig med dit NemID.

- Danskerne har taget Mobilepay til sig i langt højere grad, end vi nogensinde turde håbe på. Nu ligger vi et ekstra lag sikkerhed ind, og dermed kan vi også sikre brugerne højere betalingslofter, siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay-divisionen til Newspaq.

Som bruger kan du i første omgang hæve det årlige loft til 80.000 kroner ved at indtaste dit cpr-nummer i MobilePays app. Hvis du vil hæve det til 150.000 kroner, skal du registrere dit NemID.

Jan Damsgaard, der er professor på Copenhagen Business School og ekspert i digitale betalinger, mener, at det kan hjælpe nogle brugere.

- De fleste har ikke være generede af de tidligere beløbsgrænser, men der er jo altid nogle meget aktive brugere, og især de små handlende, der er løbet ind i problemet og tidligere har været bundet af de 50.000 kroner årligt. Nu bliver det så rykket op, og det er rigtig godt for dem, siger han til Newspaq.

Den daglige beløbsgrænse hæves også fra 1500 kroner til 2000 kroner. Men her er konkurrenten Swipp stadig en del foran. Her kan man nemlig betale op til 10.000 kroner i én transaktion. Ifølge Mark Wraa-Hansen, er de 2000 kroner om dagen rigeligt for de fleste.

- Den gennemsnitlige overførsel mellem personer er 250 kroner, og det gennemsnitlige køb i butikker er 114 kroner. Derfor ser vi endnu ikke nogen stærk tendens til, at der er et udpræget behov for så høje beløbsgrænser, siger han.

Det er Jan Damsgaard enig i. Han mener ikke, at de hævede beløbsgrænser vil ændre konkurrencen.

- Vi bruger det, når vi splejser om en buket blomster til tante Annas 75-års fødselsdag, eller børnene skal have nogle penge til at gå ud og købe tøj for, så det er jo ikke de store beløbsgrænser, der har været behov for. Kun for de mest aktive brugere vil det have en betydning, siger han.

I dag har Mobilepay over to millioner brugere, og er den mest brugte på markedet. Men ifølge eksperten i digital betaling, fortsætter det ikke nødvendigvis sådan.

- Mobilepay er dominerende, men de har ikke en solid konkurrencemæssig fordel. Hvis Mobilepay ubevidst laver en fejl, så vil det for langt de fleste ikke tage ret lang tid at skifte over til eksempelvis Swipp. Det kunne ske, hvis Mobilepay pludselig begyndte at tage penge for overførslerne. Den rigtige pris er nemlig gratis, siger Jan Damsgaard

Fakta:

Mobilepay appen kom på markedet før Swipp

Swipp er et samarbejde mellem 81 pengeinstitutter, hvor appen skal kobles til brugerens netbank. Mobilepay styres af Danske Bank, og har ikke nogen tilknytning til brugerens netbank.

Den daglige beløbsgrænse på Swipp er 10.000 kroner, mens den nu er 2000 kroner på Mobilepay.

Swipp har ingen årlig beløbsgrænse på, hvor mange penge brugeren kan overføre årligt. Med Mobilepay kan brugeren nu overføre op til 150.000 kroner årligt.

Newspaq

Krimi

To fly stødt sammen

i luften