Nu fjerner regeringen multimedieskatten
Elektroniske arbejdsredskaber skal snart ikke længere betragtet som et frynsegode, der skal beskattes med 3.000 kr. årligt. Foto: Colorbox
Regeringen lægger op til at skrotte multimedieskatten, fremgår det af finanslovsforslaget.

Vi kan vinke farvel til den omstridte multimedieskat, der gør, at danskerne betaler skat af arbejdsgiverbetalt mobil, computer eller internetforbindelse.

Regeringen lægger op til at skrotte multimedieskatten, fremgår det af finanslovsforslaget. Dermed skal elektroniske arbejdsredskaber ikke længere betragtes som et frynsegode, og danskerne slipper for at blive beskattet med 3.000 kroner årligt. Det skriver Jyllands-Posten.

Lidt over en halv million danskere betaler i øjeblikket skat af den computer, mobiltelefon eller bredbåndsforbindelse, som de får stillet til rådighed fra deres arbejdsgiver.

Ifølge økonomiminister Margrethe Vestager er der afsat 500 mio. kr. til at finansiere fjernelsen af multimedieskatten.

"Vi har ikke skat på håndværkeres redskaber, så vi finder det også helt naturligt, at vi fjerner skatten på teknologiske arbejdsredskaber. Multimedieskatten har været skadelig for fleksibiliteten på arbejdspladserne," siger Margrethe Vestager (R) til Jyllands-Posten.