Nu er det slut med smøger på Christiansborg

Folketinget skal følge med resten af den offentlige sektor, så nu forbydes rygning på politikernes kontorer på Christiansborg.
Det er med at finde en rygekabine eller gå helt udenfor, hvis man som folkevalgt skal ryge.
Det er med at finde en rygekabine eller gå helt udenfor, hvis man som folkevalgt skal ryge. Foto: Colourbox

Rød eller blå nu skal smøgerne skoddes på politikernes kontorer i Folketinget.

Det er tilladt for folketingsmedlemmer at ryge på kontorerne på Christiansborg, hvis det er enkeltmandskontorer. Men det skal være slut nu, for politikerne må følge med resten af samfundet, mener formanden for Folketingets Præsidium Mogens Lykketoft (S).

"Det er uholdbart, at vi i Folketinget, som har lavet en meget restriktiv rygelov for hele det offentlige rum har mere liberale rygeregler, end der gælder for alle andre offentligt ansatte," siger Mogens Lykketoft til Newspaq.

Han vil i morgen indstille forslaget om rygestoppet for partiernes gruppeformænd.

Dansk Folkeparti og Venstre vægrer sig ved at se rygningen på kontorerne gå op i røg. Men det er en principiel beslutning, mener Mogens Lykketoft.

Han peger også på, at det ikke kun er politikerne, der generes af røgen af cigaretter, piber og cigarer.

"Der er jo folk, som kommer ind og ud af de kontorer, og de mærker røgen. Der er rengøringspersonale og folk, der skal til møde, som generes," lyder det fra Mogens Lykketoft.

Han indrømmer, at han selv har været en flittig tobaksnyder i de kringlede gange på Christiansborg.

"For ti år siden sad jeg selv til møder og pulsede, men tiderne har skiftet, og vi må herinde følge med tiden," siger Mogens Lykketoft.

De tobakglade fætre fra Dansk Folkeparti Søren Krarup og Jesper Langballe fik i 2007 sikret, at der må ryges på enkeltmandskontorer. Men det er altså ligesom de to politikere fortid i Folketinget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.