Nu bliver officererne sigtet for dummebøder

Major krævede penge af sine soldater, hvis de ikke makkede ret.
Indtil videre har ingen af de anklagede officerer valgt at stå frem og forsvare sig.
Indtil videre har ingen af de anklagede officerer valgt at stå frem og forsvare sig. Foto: colourbox

170.000 kroner skal chefen for Livgardens Charlie-kompagni angiveligt ulovligt have kradset ind. Hos sine menige soldater.

Sådan lyder anklagerne ifølge Ekstra Bladet, der mandag kan fortælle, at to af kompagniets to øverste officerer nu er sigtet i sagen om dummebøder i forsvaret.

I kompagniet fik man tildelt en dummebøde på 200-500 dollars, hvis man kom til at affyre et vådeskud, faldt i søvn under en vagt eller ikke stoppede kampvognenes motorer.

I alt blev der fundet 170.000 kroner i kontanter samt et større skyldnerregister i teltet hos en seniorsergent. Men nu hævder anklagemyndigheden, at hele dummebødesystemet er orkestreret fra den øverste militære lejrledelse. [pagebreak]

Forsker i forsvars- og sikkerhedspolitik ved Københavns Universitet, Peter Viggo Jacobsen, betegner sagen som et sygdomstegn.

"I en håndboldklub kan man have et bødesystem, hvor man måske skal give en øl efter en udvisning. Men bliver der uddelt bøder på flere hundreder dollar, og kommer officerer og befalingsmænd hjem med 170.000 kroner i kontanter, så er det et sygdomstegn, siger han til Ekstra Bladet.

Kilde: Ekstra Bladet

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.