Norge strutter af selvtillid: Pas på Danmark!
Danmarks chance for at slå Norge i parken den 6. september afhænger blandt andet af de danske stamspilleres kampform. Foto: POLFOTO, AP, Lise Aserud
Norge har alt at vinde, mens Danmark har alt at tabe, når slaget om Skandinavien skal afgøres i EM-kvalifikationen, siger norske eksperter.

Når Danmark og Norge mødes i EM-kvalifikationskampen i parken den 6. september, bankes et ordentligt søm i Danmarks fodboldkiste.

Det tror nordmændene i hvert fald, efter de onsdag slog Tjekkiet 3-0, samtidig med at Danmark tabte 1-2 til Skotland.

"Jeg tror, Danmark kommer til at få meget større problemer med Norge i Parken, end hvad de går rundt og bilder sig ind," siger fodboldeksperten Kjetil Rekdal ifølge Ekstra Bladet.

Danmarks problemer bunder ifølge de norske eksperter i, at en stor del af stamspillerne ikke får fast spilletid i deres respektive klubber. Det drejer sig især om Nicklas Bendtner, Dennis Rommedahl og Christian Poulsen, siger Truls Dæhli fra den norske avis VG.

Det norske mandskab strutter til gengæld af selvtillid og Norges kamp mod Island fire dage før kampen i parken kan meget vel blive en afgørende faktor, spår Rekdal.

"Hvis vi slår Island, så kommer der et hold til Parken fuld af selvtillid. Og presset på Danmark kommer til at være enormt, fordi de er nødt til at vinde kampen, ellers er de ude," siger han til Ekstra Bladet.

Både Danmark, Norge og Portugal har ti point i gruppespillet med tre kampe tilbage.