Nordjysk skole i shitstorm efter fyringer: Nu bliver ledelsen fjernet
- Det er som om, sådan noget her kun kan ske i små lokalsamfund som vores. Jeg kan slet ikke forestille mig sådan en hadsk folkebevægelse opstå andre steder, siger skoleleder Søren Eriksen. (Foto: Foto: Wikimedia Commons)
Hornum Skole blev bestormet på Facebook af rasende forældre efter en fyringsrunde. Nu er ledelsen blevet forflyttet.

Hornum Skole i Vesthimmerlands Kommune er ellers mest kendt for den folkekære sang om Bølle-Bob, som gjorde skolens kor berømt i 1970'erne.

Men de sidste måneder har det ikke været roden Bob, som har været lærernes skræk. Det har derimod været rasende forældre og borgere i den lille nordjyske by, som har bestormet skolen på Facebook efter en fyringsrunde sidste år.

"Helt ude af gevind"

Nu er kritikken blevet så voldsom, at kommunen har valgt at forflytte skolens to ledere fra skolen, skriver Folkeskolen.dk.

- Det var det eneste rigtige at gøre. Stemningen var fuldstændig ude af gevind, og folk blev ved med at piske hinanden op, siger Søren Eriksen, der er lærerkredsformand i Vesthimmerland til Folkeskolen.

Skoleleder Morten Birk Petersen og viceskoleleder Heidi Jeppesen er blevet fjernet fra deres poster på Hornum Skole og er i stedet blevet tilbudt andre stillinger i kommunen.

- Vi har måttet tage den drastiske beslutning for at beskytte de to ledere, forklarer formand for børne- og skoleudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Henrik Dalgaard (C), til Nordjyske.

I alt blev der fyret tre lærere, fortæller skoleleder Morten Birk Petersen til Folkeskolen.

- Vi valgte netop de tre lærere ud fra helt lavpraktiske faktorer som hvilke linjefag, der passede med behovet i udskolingen, siger han.

Hadsk folkestemning

Især en af dem var meget populær i lokalområdet, og det fik kritikken til at gå helt amok.

- Det er som om, sådan noget her kun kan ske i små lokalsamfund som vores. Jeg kan slet ikke forestille mig sådan en hadsk folkebevægelse opstå andre steder, og det blev meget følelsesladet og usagligt, siger Søren Eriksen.

Han har nu fået job som leder af ungdomsskolen i Vesthimmerland i stedet.

via Listen To News