NNF: Vi gjorde alt for Facebook-fyrede
Skriv aldrig grimt om chefen eller din arbejdsplads på Facebook. Retspraksis er på arbejdsgiverens side, lyder det fra NNF. Foto: Colourbox
Fødevareforbundet kæmpede med næb og klør for at undgå, at to unge blev fyret efter at have skrevet grimt om arbejdspladsen på Facebook.

"If you have a problem face it, don't Facebook it".

Så kontant lyder anbefalingen fra Fødevareforbundet NNF, efter at to unge på slagterivirksomheden Hilton Food i Aarhus-forstaden Hasselager blev fyret for at have skrevet på Facebook, at det er "muggen røv" at gå på arbejde.

NNF opgav at forhandle en "mildere løsning" i hus for medlemmerne i erkendelse af, at de unge har handlet illoyalt mod virksomheden.

Forbundet er blevet kritiseret for at have givet op for hurtigt, men faglig konsulent i NNF Jim Jensen forsvarer fremgangsmåden.

"Vi har kæmpet alt det, vi kunne, og slået med alle de våben, vi har at slå med. Men tilbage står, at retspraksis og juraen er på arbejdsgiverens side, når det handler om at optræde illoyalt over for arbejdspladsen," siger Jim Jensen.

Ifølge ham har jurister i LO vurderet sagen og fundet, at den ikke stod til at vinde.

"Vi er frygtelig kede af, at vi ikke kan hjælpe. Derfor går vi også ud med en stærkt appel om, at alle arbejdsgivere får retningslinjer på området og eventuelt skriver det ind i ansættelseskontrakten, så alle ved, at Facebook ikke er det rigtige sted at lufte sine frustrationer," siger Jim Jensen.

Som retspraksis er i dag, betragtes Facebook som et offentligt medie på linje med en avis. Det betyder også, at ansatte, der sviner chefen til på Facebook, ikke kan slippe for ansættelsesretslige konsekvenser med henvisning til, at virksomheden ikke har en Facebook-politik.

"Man laver jo ikke retningslinjer for, at man ikke må indrykke annoncer i det lokale dagblad," siger Jim Jensen, der har svært ved at forstå, at ledelsen på Hilton Food greb til fyring af de to unge.

"Mange andre arbejdsgiveren ville have kaldt de to unge ind og givet dem et møgfald. Vi synes, at det er en voldsom reaktion af opsige de to," siger Jim Jensen, der opfordrer alle til ikke at skrive et ord om jobbet på Facebook.

Se hvad de to unge skrev om deres deres arbejdsplads på Facebook:

M: ja de burde lave HOLD KÆFT bolcher:) !!
K: LUK RØVEN bolcher burde vi lave og
slave bolcher :P
M: HEHE KLASSE!!!
K: og de nye nærrigrøvs bolcher..
M: ja de smager af helved til :)
K: de smager af hvordan det er at gå på
arbejde på hilton.. altså muggen røv!

Kilde: NNF's medlemsblad Substans