Nicolai Wammen stopper

Århus' populære borgmester, Socialdemokraten Nikolaj Wammen, stopper med øjeblikkelig virkning.
Århus' populære borgmester, Socialdemokraten Nikolaj Wammen, stopper med øjeblikkelig virkning. Arkiv
Århus' populære borgmester, Socialdemokraten Nikolaj Wammen, stopper med øjeblikkelig virkning. Arkiv Foto: wammen.dk

I efteråret lød meldingen fra Wammen, at han først ville trække sig som borgmester, når den kommende valgkampen skydes i gang.

Men nu lyder der andre toner fra borgmesteren, der med øjeblikkelig virkning overdrager hvervet til partifællen Jacob B. Johansen.

Han er født og har boet i Århus hele sit liv, og ser det som sin fornemste opgave at sætte sig bag roret i Danmarks næststørste by.

"En af de udfordringer vi står overfor, er, at styre Århus sikkert gennem den økonomiske krise, og udnytter de muligheder vi har til at komme styrket ud af krisen," siger den nye 34-årige borgmester til Newspaq.

Den bratte afsked med Århus Rådhus skyldes, ifølge JP, at valgkampen muligvis kommer til at støde sammen med efterårets vanskelige budgetforhandlinger.

For hvis Lars Løkke Rasmussen (V) udskriver valget i september, ville man blive tvunget til at skifte forhandlingsleder fra Nicolai Wammen til 1. viceborgmester Rabih Azad-Ahmad midt i forløbet. For at sikre kontinuitet og ro omkring budgetforhandlingerne trækker Wammen sig nu.

At være folkevalgt kommunalpolitiker er et borgerligt ombud, og derfor kunne Nicolai Wammen først trække sig, når han var valgt til Folketinget, lød det dengang.

Men nu vælger han i stedet at gå med det samme.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.