Nicki P. spår et brag af en finale lørdag
Speedwaylandsholdet var suveræne i aftenens race-off, men skal alligevel et niveau op for at vinde finalen.

Torsdag aften kvalificerede det danske speedway-hold sig til finalen i hold-VM. Det skete efter en sikker sejr over de tidligere verdensmestre fra Polen samt Storbritannien og Tjekkiet.

Nicki Pedersen var med længder aldersveteran i torsdagens løb, og han glæder sig til lørdagens finale mod de to stærke nationer Australien og Sverige samt Rusland.

- Det bliver et brag af en kamp, det gør det altså. Det er klart, at vi alle sammen skal et niveau op, siger Nicki Pedersen til Ritzaus Bureau.

- Nu har vi først og fremmest slået verdensmestrene ud, og det skal vi glæde os over, men vi skal et niveau op, når vi kører på lørdag.

Danmark måtte igennem race-off-løbet på svenske Målilla torsdag, fordi holdet ikke formåede at kvalificere sig direkte fra semifinalen.

Finalen køres til gengæld også på Målilla, så Nicki Pedersen ser kun fordele.

- Løbet var utroligt vigtigt for at få en rigtig god træning på banen. Så på det punkt står Danmark stærkest i kampen om medaljer, siger Nicki Pedersen.

- Det er den bedste måde, du kan træne på. Simpelthen at køre et løb heroppe inden.

Danmark sluttede med 42 point, mens Polen på andenpladsen fik 38 point. Særligt den danske kaptajn Niels-Kristian Iversen og Michael Jepsen Jensen imponerede og hentede mange point hjem til Danmark.

Leon Madsen var med kun fire point aftenens dårligste dansker.

/ritzau/