Nicki P.: Jeg vandt på reservecyklen
Nicki Pedersen valgte at skifte til sin reservecykel inden finalen, da han triumferede i Kroatiens grand prix.

Der lå en usædvanlig gambling bag, da den danske speedwaykører Nicki Pedersen lørdag aften vandt Kroatiens grand prix.

Efter at hans speedwaycykel undervejs i løbet var blevet langsommere, tog han en rask beslutning før finalen og skiftede til reservecyklen. På den kørte han sejren hjem i overlegen stil.

- Jeg var sikker på, at jeg ikke kunne vinde på den cykel, jeg havde kørt på hele aftenen. Jeg kunne mærke, at den blev sløvere og sløvere, og det er noget, jeg har oplevet i de seneste grand prixer også.

- Derfor tænkte jeg: Jeg tager sgu reservecyklen, og bang, så lavede jeg starten på den, og derfra kørte det, siger Nicki Pedersen til Ritzau.

Dermed fik den tredobbelte verdensmester en flot oprejsning oven på en problematisk sommer, der har budt på flere skuffende grand prixer.

- Det var sindssygt vigtigt. Jeg havde sagt på forhånd, at i dag skulle jeg tilbage i kampen. Men derfra og så til at føre det ud i livet, der er selvfølgelig et stykke vej, siger han.

Hans hårdeste konkurrenter til VM-titlen, Greg Hancock og Jason Crump, røg begge ud efter semifinalen, så derfor blev det en gylden aften for danskeren, der rykkede op som nummer to og nu kun er seks point efter Hancock i den samlede stilling.

- Det er jo det, man kalder en bonus i det hele. Men der er fem løb tilbage, og der venter en svær opgave næste gang i Italien. I aften er jeg bare glad på mine egne og hele mit teams vegne, lyder det fra Nicki Pedersen.

/ritzau/