Nervekamp sendte Danmark i kvartfinalen
Her er Danmarks arbejdshest nummer ét, Trine Troelsen. Foto: Lars Poulsen / POLFOTO
Det lignede en ydmygende exit indtil sidste minut

23-22 vandt Danmark efter 70 og ikke 60 minutters håndbold, der skulle forlænget spilletid til. Sejren var ikke særlig fortjent, men danskerne havde is i maven.

De var på hælene hele kampen igennem og bagude med tre mål få minutter før tid. Japan førte allerede 11-9 ved pausen, og Danmark var aldrig i nærheden af at spille sig op på det niveau, som bar dem gennem gruppespillet med fem sejre i fem kampe.

Med 25 sekunder igen havde Danmark dog chancen for at få udlignet til 19-19. Det blev nervepirrende. Spilstop. Og otte sekunder før slutfløjt et frikast til Danmark.

Der blev reduceret til straffekast med to sekunder igen, og pludselig kunne man faktisk høre, at der var tilskuere i hallen. Eller måske var det bare spillere og trænere, der skreg sig hæse.

Ann Grete Nørgaard har været helt suveræn straffeskytte med en scoringsprocent på 100. Og hun gjorde det. Udlignede til 19-19 i samme sekund, som dommerne fløjtede af.

De israelske dommere havde i øvrigt nogle sjove fortolkninger af reglerne. Skridt kunne dømmes på museskridt, og der blev dømt for nøl efter få sekunder. Men kendelserne gik begge veje.

Uden målvogter Christina Pedersen og markspilleren Trine Troelsen havde Danmark nok ikke klaret skærene. Og sekunder før tid reddede førstnævnte et forsøg fra japanerne, der kunne have bragt balance i regnskabet. Nu hedder den så kvartfinale mod Angola.