NBC: Selvmordsbomber var en 22-årig mand
Politiets efterforskere undersøger en bolig i det sydlige Manchester efter bombeangreb. Foto: Stefan Wermuth/Reuters
Britisk politi kender identiteten på bombemand i Manchester, men venter med at offentliggøre navnet.

Den formodede selvmordsbomber i Manchester er identificeret som den 22-årige Salmon Ramadan Abedi, rapporterer den amerikanske tv-station NBC i et tweet.

Tv-stationen citerer en anonym embedsmand for oplysningen.

Ifølge BBC, der ikke citerer nogen kilder, er manden fra Storbritannien.

Premierminister Theresa May sagde tidligere tirsdag, at det britiske politi kender identiteten på bombemanden i Manchester, men vil vente med at offentliggøre navnet.

Britisk politi har anholdt en 23-årig mand, der sættes i forbindelse med bombeangrebet mod Manchester Arena.

- Med hensyn til hændelsen mandag aften i Manchester Arena kan vi bekræfte, at vi har anholdt en 23-årig mand i South Manchester, skriver politiet på Twitter.

Ifølge den britiske premierminister er politiet og sikkerhedstjenesterne ved at undersøge, hvorvidt andre var involveret i planlægningen eller udførelsen af angrebet.

- Jeg har talt med politiet om den fortsatte efterforskning, og man er sammen med sikkerhedstjenesterne ved at undersøge hvorvidt en større gruppe af personer var involveret i dette angreb, siger May til BBC.

Gerningsmanden detonerede sin bombe ved en af udgangene i Manchester.

Indenfor havde 21.000 mennesker overværet en koncert med den amerikanske sangerinde Ariana Grande. Koncerten var netop slut, da bomben blev detoneret og dræbte 22.

Islamisk Stat (IS) tager i en erklæring skylden for bomben mod Manchester Arena. Ifølge IS var det en af organisationens folk, som detonerede bomben.

/ritzau/